mueller

Ekskluzive/Qeveria shqiptare angazhon Robert Mueller për hetimin e lidhjeve ruse të Lulëzim Bashës

Postuar në 24 Mars, 2019 23:57

Pas përfundimit të hetimit për Donald Trump, prokurori i Posaçëm, Robert Mueller do të hetojë edhe lidhjet e mundshme ruse të Lulëzim Bashës. Kërkesa i është bërë zoti Muller nga qeveria shqiptare përmes Departamentit Amerikan të Drejtësisë dhe ajo ka referuar për këtë letërporosinë që ka ardhur nga SHBA. Po kështu sipas burimeve nga qeveria shqiptare në dritë kanë dalë të dhëna të reja që meritojnë një hetim të pavarur.

Trump del i pastër pas hetimit dy vjeçar. Asnjë bashkëpunim me rusët

Postuar në 24 Mars, 2019 23:32

Donald Trump ka dalë i pastër nga hetimi i Prokurorit të posaçëm, Robert Mueller. Mediat kryesore të huaja, mes të cilave edhe ato që kanë qenë hapur kundër presidentit aktual amerikan, kanë qenë të detyruara të raportojnë se raporti i Mueller nuk ka nxjerë asnjë implikim për bashkëpunimin e fshehtë të Trump me Rusinë gjatë fushatë presidenciale të vitit 2016.

Çështja ruse, edhe zv. Presidenti amerikan Pence punëson një avokat

Postuar në 16 Qershor, 2017 09:57

Çështja ruse kthehet në dhimbje koke për administratën Trump. Përfundimet e shërbimeve të inteligjencës amerikane thonë se rusët kanë interferuar në zgjedhje dhe për këtë ka hetime nga Kongresi dhe Departamenti i Drejtësisë në tagrin e këshilltarit special Robet Mueller. Ky i fundit që ka shërbyer edhe si ish-drejtor i Byrosë Federale të Hetimit, mbikëqyr hetimin për lidhje të mundshme, apo koordinim mes qeverisë ruse dhe njerëzve të caktuar në fushatën e Trump. Vetë presidenti amerikan ka punësuar një avokat, por edhe zv. Presidenti Mike Pence ka bërë të njëjtën gjë.

Subscribe to RSS - mueller