mosmarreveshjet

Presidenti refuzon dhënien e autorizimit për marrëveshjen e detit

Postuar në 09 Korrik, 2018 22:15

Vizion Plus raporton sot mbi përplasjet mes Ministrisë së Jashtme dhe Presidencës mbi marrëveshjen e detit që po negociohet me Greqinë.

Sipas këtij televizioni ka disa probleme jo të vogla që janë evidentuar gjatë procesit të negociimit, duke nisur që nga kërkesat e vazhdueshme të Presidenti për informacion dhe nënvizimin prej tij të vijave të kuqe, për të ecur më tej me refuzimin e një projektmarrëveshjeje të datës 23 qershor, “hartuar duke u bazuar në vendimin e Gjykatës Kushtetuese të vitit 2010, Konventën për të drejtën e detit dhe praktikat më të mira ndërkombëtare.

Vallen e “muajit të mjaltit” në Ballkan e imponon tjetërkush

Postuar në 28 Dhjetor, 2017 18:01

Ballkani po kalon një klimë pozitive dhe kjo po konstatohet gjerësisht jo vetëm nga shtypi, por edhe nga qaqet politike që ndjekin zhvillimet. Udhëheqja politike në trekëndëshin, Shqipëri, Greqi, Maqedoni po investohet për të zgjidhur mosmarrëveshjet në një garë me kohën siç thotë gazeta “Rizospastis”, organ i së majtës ekstreme në Greqi, ose thënë ndryshe zëdhënëse e qëndrimeve të Partisë Komuniste.

Ambasadorja greke në Tiranë: Kufiri detar, çështje e zgjidhur që në vitin 2009. Çamët e Greqisë ikën me gjermanët. Për pronat, flasin gjykatat greke

Postuar në 20 Shtator, 2016 03:43

Tri pikat e debatuara mes Tiranës zyrtare dhe Athinës, ligji i luftës, problemi çam dhe delimitimi i zonave detare, mbeten në tryezë pa asnjë moment përafrimi. Demarshet e para disa muajve të ministrit të Jashtëm grek, Nikos Kotzias, përfunduan pa rezultat, sa kohë që kërkesa kryesore e qeverisë shqiptare ishte heqja e ligjit të luftës, e cila mund të jetë edhe në funksion të aleancës së PS-së me PDIU-në.

Në një intervistë për “Albanian Daily News”, ambasadorja e Greqisë në Tiranë, Eleni Sourani ka konfirmuar qëndrimin e Greqisë për këto çështje.

Subscribe to RSS - mosmarreveshjet