monumentet e kultures

Rindërtimi, në Krujë prishet një nga lagjet e vjetra

Postuar në 08 Maj, 2020 15:51

Bashkia e Krujës ka vendosur prishjen e një prej lagjeve më të vjetra të qytetit të Krujës, për t’i hapur rrugë një projekti për ndërtimin e banesave të dëmtuara nga tërmeti i 26-nëntorit.

Përpara se të ndërmerrte vendimin për prishjen, siç duket pushteti vendor nuk e ka marrë parasysh faktin se aty bëhet fjalë për lagjen “Subashi”, me një histori qindravjeçare.

Gjirokastra mes UNESCO-s dhe lapsit të Ministrisë së Kulturës*

Postuar në 08 Shkurt, 2017 23:30

Më bën përshtypje qe  numri i monumenteve në Listën e  UNESCO-s për Gjirokastrën, nuk përputhet me Listën e monumenteve që ka të zyrtarizuar tani vonë Ministria e Kulturës,- kjo në substancë nuk ka shumë rëndësi dhe nuk shërben  si alibi, – numri i monumenteve të skualifikuar dhe të hequr, të kategorisë së dytë, është i madh dhe përbën në koleksionin kryesor gati gjysmën e monumenteve të njohur ndërkombëtarisht dhe juridikisht nga ONESC-o!

Subscribe to RSS - monumentet e kultures