monitor

Propozim për shqiptarizimin e sistemit Bonus-Malus: Prim më të lartë sigurimi për makina mbi 10 vjet

Postuar në 12 Maj, 2019 12:33

Avni Ponari, drejtor i Përgjithshëm i SIGAL, një prej kompanive kryesore në tregun e sigurimeve kundërshton përmes një interviste për revistën "Monitor" sistemin Bonus Malus që është fuitur tashmë që nga 1 prilli në veprim. Në thelb ky sistem e vendos marzhin e sigurimit në bazë të historikut të drejtuesit duke favorizuar ata drejtues që bëjnë më pak dëme.

2018, tejkalohet plani me taksën e qarkullimit. Investimet në rrugë mbeten 12 herë më të ulëta

Postuar në 20 Prill, 2019 14:47

Revista “Monitor” raporton sot të dhënat zyrtare për taksën e qarkullimit për vitin 2018. Sipas kësaj reviste, Tatimet kanë tejkaluar planin vjeto për shkak të rritjes së çmimit të karburanteve.

Parashikimi për krizën post-TAP në Shqipëri

Postuar në 07 Prill, 2019 12:50

Revista ekonomike “Monitor” shkruan se ekonomia shqiptare po i ekspohet një krize të afërt për shkak të mungesës së investimeve të huaja të mëdha. Në një shkrim dedikuar kësaj teme, revista vë në dukje se dy investimet kryesore, gazsjellësi Transadriatik dhe HEC i Devollit po shkojnë drejt fundit. 

"Gabi" ngjitet në krye. Zëvendëson blerjet online. Çfarë do të bëjë qeveria për ta mbyllur edhe këtë mundësi?

Postuar në 05 Mars, 2018 11:47

Revista ekonomike “Monitor” shkruan sot se tregu i rrobave të përdorura në Shqipëri ka njohur rritje të madhe. Gabi, siç edhe quhet në Tiranë, është bërë ofertë kryesore në një treg ku ka shumë nevoja, pak lekë, por edhe ku konformimi me luksin e dukjes në një xhiro në Bllok, synon gjetjen e një formule tipike shqiptare: Edhe mirë, mall firmato, edhe lirë, edhe e përdorur(shkeli syrin vetes), por edhe “status” prej klienti që di të kërcasë takat.

Butrinti turistik përballë Shqipërisë joturistike

Postuar në 27 Dhjetor, 2017 10:59

Revista “Monitor” sjell sot një shkrim të shkurtër mbi turizmin shqiptar. Apo më mirë mbi vlerësimet e të huajve, në këtë rast – Tripadvisor- për turizmin në Shqipëri. Nga vlerësimi në fjalë, rezulton se Butrinti është stacioni më i preferuar i Shqiëprisë nga turistët e huaj. Një rekord që qyteti antik në fjalë e mban prej dekadash.

http://www.monitor.al/tripadvisor-butrinti-mbreti-destinacioneve-per-tur...

Kompania që ndërton në Butrint, është shitur në mars te kompania AlbDesign

Postuar në 12 Tetor, 2017 12:59

Raportimi i ministres së Kulturës, Mirela Kumbaro në Komisionin e Medias dhe të Arsimit, nxori në dritë se ndërtimin rehabilitues, rikonstruktues, përshtatës etj., në Butrint e kryen kompania Hako dhe Agi Kons. Nuk dihet sesi do të veprohet më tej, por nga një raportim në Report TV, u përfol se çështja i ka kaluar prokurorisë, pasi asnjë nga kompanitë në fjalë nuk ka liçencë restaturimi.

http://www.respublica.al/2017/10/12/hako-dhe-agikons-ortak%C3%ABt-e-snac...

U bë edhe Federatë Ballkanike

Postuar në 17 Shtator, 2017 12:46

Revista ekonomike “Monitor” publikon sot në faqen online një shkrim mbi përpjekjet për integrimin e Ballkanit Perëndimor, sipas axhendave të përcaktuara për të nga Samitet e fundit të nxitura nga Gjermania. Me fjalët e shkrimit të “Monitor” parashikohet të ndodhë: 

Diagnozat "popullore" për probleme shumë komplekse

Postuar në 22 Korrik, 2017 10:15

Revista ekonomike “Monitor” publikon sot një shkrim të titulluar: Shqipëria “bie në depresion”. Shkrimi nis me një titull të guximshëm që duhet faktuar mirë përpara sesa të vendoset. Në një vend ku nuk ka statistika të besueshme dhe ku mobiliteti demografik është shumë i lartë, është e vështirë të përcaktosh dhe kampionosh incidencën e sëmundjeve të lidhura me shkaqe të brendshme.

Një ekonomi që ka ngecur në vend..., në udhëkryq dhe ende pa busull

Postuar në 01 Shtator, 2015 17:18

Ka nisur beteja kundër informalitetit dhe qeveria vetë ka krijuar pritmëri thuajse absolute për këtë operacion. Çdo gjë mbetet për t’u parë, pasi jemi ende në fazën e spektaklit të kuponave në shitësit ambulantë. Ministri i Financave theksoi sot edhe shlyerjen e borxheve ndaj biznesit, si për të vënë në një bazë morale të drejtën e qeverisë që kërkon tani detyrimet që i takojnë. Mirëpo kjo është njëra anë, pasi në krahun tjetër, është vetë kryeministri që e lidh rënien e të ardhurave dhe krizën e tanishme, me një moment kalimtar që vjen nga ndryshimi i modelit ekonomik?

Tallavaja e gënjeshtrave që vijnë nga Ministria e Financave

Postuar në 08 Gusht, 2015 18:58

Kryeredaktorja e revistës “Monitor”, Ornela Liperi, publikon në profilin e vet në “Facebook” e-mailin e Ministrisë së Financave lidhur me projektligjin e ri për tatimin mbi të ardhurat. Zëdhënësi i Ministrisë së Financave, Bardhi Sejdarasi u përpoq ta përgënjeshtronte lajmin e djeshëm se qeveria synon të rrisë tatimin mbi të ardhurat personale edhe te rrogat e ulëta. Madje duke u përfshirë në dialogje në Facebook, si e si që të denigronte gazetarët që shkruajtën lajmin.

Subscribe to RSS - monitor