minoritetet

Fushatë arnimi për Ligjin e Minoriteteve

Postuar në 15 Prill, 2018 13:39

Miratimi me nxitim i Ligjit të ri për Minoritetet dhe reagimet që pasuan ka bërë që qeveria t’i rikthehet konsultimeve, kësaj here me idenë se po merr mendimin e pakicave për aktet nënligjore që do të përgatiten në kuadër të këtij ligji. 

Në një njoftim të saj Ministria e Jashtme thotë se ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme Ditmir Bushati ishte në qytetin e Shkodrës  në një dëgjesë publike me pakicat serbo-malazeze në mënyrë që t’i përgjigjet kërkesave të të gjithë minoriteteve se Shqipëria është angazhuar për zbatimin e te drejtave të njeriut.

Jugosllavizimi i Shqipërisë

Postuar në 12 Tetor, 2017 20:59

Nënkryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Luan Rama ka hartuar një letër publike drejtuar kreut të Kuvendit Gramoz Ruçi, përmes të cilës sugjeron që ligji për pakicat kombëtare të mos miratohet. Më poshtë letra e plotë:

Projektligji "Për mbrojtjen e pakicave kombëtare" në mënyrën si është paraqitur, nuk duhet miratuar.

I nderuar zoti Kryetar i Kuvendit!

Ligji për minoritetet në Shqipëri me ekspertizë nga BE

Postuar në 20 Mars, 2017 11:00

Ligji që qeveria shqiptare po harton për minoritetet po asistohet ngushtë nga Bashkimi Europian. Kjo thuhet në përgjigjen që Komisioneri për Zgjerimin, Johannes Hahn i ka kthyer eurodeputetit grek Dimitris Papadimulis, pas shqetësimeve të ngritura prej këtij të fundit për respektimin e të drejtave të pakicave dhe asaj të pronës në Shqipëri. Hahn thotë se Shqipëria është nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të Komisionit Evropian dhe vlerëson boshllëqet që dalin në kuadër të procesit të Stabilizim-Asociimit. 

Presioni i Greqisë, Shqipëria ligj për të drejtat e minoriteteve

Postuar në 14 Dhjetor, 2016 15:56

Pas presionit të bërë nga autoritet Greke, Shqipëria po përgatit një ligj për të drejtat e minoriteteve. Iniciativa është zbardhur nga kandidatja për ambasadore në shtetin Grek, Ardiana Hobdari.

"TemaTv"

Rezerva për Projektligjin e ri të qeverisë mbi minoritetet. Akuza se nuk njihen të drejtat e vllehëve, goranëve dhe romëve?

Postuar në 09 Dhjetor, 2016 17:59

Qeveria ka hartuar projektligjin e ri të minoriteteve që në terma zyrtarë  njihet si projektligji për mbrojtjen e pakicave kombëtare në Republikën e Shqipërisë. Drafti ka nisur të diskutohet me grupet e interesit dhe së fundmi ishte pjesë e një auditoriumi të thirrur nga Avokati i Popullit, në të cilin u ngritën disa pikëpyetje mbi mangësitë që ofron ky draft.

Kotzias e Steinmeier diskutojnë për Shqipërinë. Ministri i Jashtëm grek: Duhet tejkaluar logjika hoxhiste për minoritetet

Postuar në 05 Dhjetor, 2016 11:31

Ministri i jashtëm grek, Nikos Kotzias, ka folur edhe një herë për marrëdhëniet me Shqipërinë. Gjatë një takimi me homologun gjerman, Frank ëalter Steinmeier në Athinë, Kotzias iu është referuar përpjekjeve për zgjidhjen e problemeve të mbartura nga e kaluara me fqinjët, “sa më mirë dhe në mënyrë sa më produktive”, siç tha. Duke folur për marrëdhëniet me Shqipërinë, Kotzias tha se kohët e fundit po bëhet një punë sistematike në drejtim të zgjidhjes së problemeve. Në këtë kuadër, shefi i diplomacisë greke vërejti se ka patur “trajtime të papërshtatshme edhe nga ana e Komisionit Europian”.

Millo nuk ka rënë*

Postuar në 17 Tetor, 2016 12:56

"Millo nuk ka rënë, e kur do të bie nuk dihet". Ky është një citat i përshtatur nga seriali dikur shumë i njohur televiziv në Mali të Zi për "Gjeknën", që pasqyronte në mënyrën më të mirë mentalitetin malazez.

Dita e të Drejtave të Njeriut, kritika për politikën penale, sjelljen e policisë dhe regjistrimin e popullsisë

Postuar në 10 Dhjetor, 2015 17:02

Sot është Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut dhe në këtë kuadër janë organizuar disa aktivitete. Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut ka organizuar tryezë të rrumbullakët, në të cilën kryetari i saj, Vangjel Dule ka përsëritur vërejtjet për “mungesën e një regjistrimi të popullsisë  në Shqipëri sipas standardeve dhe parametrave të Këshillit të Europës si edhe faktin  se jemi i vetmi vend që aspirojmë integrimin ne familjen europiane dhe nuk kemi ende një ligj integral për të drejtat e minoriteteve”.

Subscribe to RSS - minoritetet