ministria e shendetesise

Po vjen online...një llaf goje

Postuar në 30 Dhjetor, 2019 13:00

Mediat qeveritare njoftojnë sot se duke nisur që nga 1 janari  2020 75 shërbime të reja të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale do të forohen vetëm elektronikisht. Në listën e shërbimeve përfshihen check up, ndihma ekonomike për individë dhe një sërë rezervimesh të ndryshme për vizita të specializuara.

Lajmi në fjalë është propagandistik dhe ka natyrë sensacionale sepse nuk i përgjigjet të vërtetës.

Përballja te Komisioneri/M. e Shëndetësisë mban të fshehtë çmimet CIF të barnave për 5 vitet e fundit

Postuar në 04 Dhjetor, 2019 13:59

Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale ka marrë në datën15 nëntor të këtij viti një vendim që hedh dritë mbi praktikën e vendimmarrjes në institucionet shqiptare. Komisioneri ka detyruar Ministrinë e Shëndetësisë të japë informacionin e kërkuar nga një subjekt privat si dhe ka gjobitur sekretarin e Përgjithshëm të Ministrisë, Geraldina Prodani me 1.5 milionë lekë të vjetra për keqpërdorim të detyrës dhe cenim të së drejtës për informim.

Ministria e Shëndetësisë ndryshon pa asnjë studim projektligjin për licencat

Postuar në 16 Prill, 2019 13:00

Ka kaluar për shqyrtim në Komisionin e Shëndetësisë, projektligji për kujdesin shëndetësor, i cili parashtron një sërë ndryshimesh thelbësore në ligjin bazë. Një nga pikat që mori vëmendjen e medias, por jo vetëm, është pezullimi i njërës prej licencave nëse ke dy në fushën e mjekësisë. Sipas ministres së Shëndetësisë, ky ndryshim është propozuar nga urdhrat. 

Shifrat për vdekshmërinë foshnjore në 2016

Postuar në 27 Dhjetor, 2017 15:40

Në vitin 2016 vdekshmëria foshnjore shënoi rritje krahasuar me 2015-n, teksa shifrat e dala nga Banka Botërore raportojnë 14 vdekje në 1000 lindje.

Për autoritetet në vend, ky tregues është disa herë më i ulët. Megjithatë, vihet re një rrëmujë dhe vonesë në mbajtjen e statistikave nga Shqipëria.   TemaTv

Epidemi me intensitet të lartë

Postuar në 05 Janar, 2017 10:46

Shefja e Departamentit të Sëmundjeve Infektive në ISHP, Silva Bino, sqaron për gazetën “Panorama” situtën gripale në vend, çfarë virusi po qarkullon, grupmoshat e ekspozuara si dhe masat që duhen marrë.

Çfarë është ky virus?

Kemi të bëjmë me një virus që nuk ka qarkulluar në vendin tonë për një kohë të gjatë. Por deri më tani nuk kemi hasur në raste të rënda.

Sa rrezik paraqet?

Kemi epidemi me intensitet të lartë, por jo me peshë të rëndë shëndetësore. Rreziku varet nga grupmoshat që prek.

Ministria e Shëndetësisë për vdekjen e 35 vjeçares: Ngjarja të zbardhet, por nuk ka ndodhur për fajin tonë

Postuar në 16 Shtator, 2016 23:23

Një reagim i Partisë Demokratike për vdekjen e 35 vjeçares Aida Cajka dhe foshnjës së saj në maternitetin Koço Glozheni nxiti kundërpërgjigjen e Ministrisë së Shëndetësisë që tha se ka dorëzuar të gjithë dokumentacionin për nevojë të hetimeve.

Prokuroria kërkon dosjet e tri konçesioneve të Beqajt

Postuar në 20 Janar, 2016 09:54

Njësia Task-Forcë e Prokurorisë kërkoi dje zyrtarisht nga Ministria e Shëndetësisë dosjet e tri koncesioneve të dhëna nga ky institucion, me vlerë të përgjithshme 306 milionë dollarë.Objekt i hetimi janë koncesioni I Check up-it falas me vlerë rreth 120 milionë euro, sterilizimi i pajisjeve kirurgjikale në spitalet e vendit, me vlerë 100 milionë dollarë dhe koncesioni i shërbimit të hemodializës, me vlerë 86 milionë dollarë.

PD: Iliri mbetet kampion i tenderave

Postuar në 22 Dhjetor, 2015 18:17

Ministri i Shëndetësisë mund të rezultojë në fund të këtij mandati qeverisës shqiptari më i fashmë me emrin Ilir. Kjo pasi nuk ka muaj që emri i Ilir Beqjas të mos lakohet për tendera dhe prokurime, që variojanë nga qindra milionë euro në disa miliona euro. Nëse në Ministrinë që drejton tenderat edhe mund të jenë urdhër i kryeministrit apo presion i ndonjë funskionari të moçëm të Partisë Socialiste, ndaj të cilit Beqja nuk ka çfarë të bëjë, në tenderat e It-së, ai operon direkt.

Rishikimi i buxhetit, shkurtohen me 20 mln USD fondet për shëndetësinë

Postuar në 15 Dhjetor, 2015 11:53

Në aktin normativ të datës 11 dhjetor të këtij viti qeveria ka rishikuar me ulje tavanin e shpenzimeve buxhetore për ministritë dhe institucionet e tjera publike në masën 0.9 %.

Emigranti shqiptar fiton koncesionin 100 milion USD të Sterilizimit

Postuar në 24 Nëntor, 2015 16:11

Për më shumë se një dekadë, Ilir Rrapaj drejtoi një kompani të vogël ndërtimi me vetëm një të punësuar, të regjistruar në një zonë të qetë rezidenciale në qytetin e Peruxhias të rajonit Umbria në Itali, të cilën e themeloi së bashku me dy të afërm të tij në vitin 2000 me një kapital të vogël prej 1500 eurosh.

Pages

Subscribe to RSS - ministria e shendetesise