ministria e jashtme

Kush është dora e djathtë “greke” e Bushatit. Ministri beson se incidentin e ka kurdisur Greqia

Postuar në 22 Tetor, 2015 13:06

Pirro Vëngu as vetë nuk e kishte menduar se puna si shef i kabinetit të ministrit Bushati do t’i hapte telashe qeverisë në planin diplomatik. Asiston prej 2 vjetësh veprimtarinë e ministrit të Jashtëm, të cilit  tani i kërkohet të japë shpjegime lidhur me thirrjen ushtar të krahut të tij të djathtë nga një vend fqinj.

Halil Hyseni emërohet zv.ministër i Jashtëm. Vjen nga PDIU

Postuar në 07 Tetor, 2015 18:57

Sot qeveria ka vendosur emeërimin në detyrën e zv.ministrit të Jashtëm të Halil Hysenit. Propozomi ka ardhur nga kryeministri dhe siç raporton “News24”, Hyseni vjen nga radhët e Partisë për Drejtësi Integrim dhe Unitet. Më herët në këtë detyrë ishte Alqi Pulo i PBDNJ-së.

Bushati tenton të dalë nga periferia. Kërkon kujdestarinë për vizitat dhe ftesat me jashtë

Postuar në 03 Shtator, 2015 18:00

Një nismë e fundit e ministrit të Jashtëm, Ditmir Bushati, ka gjetur kundërshtimin e thuajse të gjithë ministrave të qeverisë Rama. Bushati ka propozuar një projektvendim: “Për Rregullimin e Veprimtarisë më Jashtë të Administratës Shtetërore” dhe nëse e lexon projektin, e kupton edhe pse ministrat kundërshtojnë. Në një përkthim të drejtpërdrejtë, Bushati synon të marrë rolin e një zv. Kryeministri, teksa pretendon të drejta thuajse të plota informative dhe deri diku ekzekutive, për çdo veprimtari me jashtë.

Pages

Subscribe to RSS - ministria e jashtme