Ministria e Bujqesise

Ministria e pabesueshme e Bujqësisë, prodhimi i midhjes në kushte skandaloze

Postuar në 31 Maj, 2018 12:36

Para një muaji doli lajmi se midhja e Sarandës rezultoi me salmonelë. Mediat që e raportuan një gjë të tillë i referoheshin analizave të kryera nga Agjencia Kombëtare e Ushqimit, që konstatonin kushtet skandaloze të nxjerrjes, përgatitjes dhe tregëtimit të midhjes, e cila në Sarandë shitet rrugëve.

Luleshtrydhet, Ministria e bujqësisë dërgon mostra në Itali. Ministri: Do të publikojmë përgjigjet e analizave

Postuar në 27 Maj, 2016 22:05

Ministria e Bujqësisë ka dërguar mostra në qendrën e referencës në Itali për të analizuar nivelin e pesticideve tek luleshtrydhet. Ministri Panariti tha se rezultatet do të publikohen menjëherë dhe do t’i shërbejnë dhe kryqëzimit me analizat e bëra nga Instituti i Sigurisë Ushqimore dhe Veterinarisë(TemaTv).

Emri i djalit të Valentina Leskajt del edhe në dy tendera të Ministrisë së Bujqësisë

Postuar në 12 Nëntor, 2015 11:37

Sipas deputetes së Partisë Demokratike, Arbiola Halimi, djali i Valentina Leskajt ka marrë dy kontrata “kësaj rradhe në ministrinë e Bujqësisë. Qeveria ia jep këto para për mikqyrje të punës në rehabilitimin e digave” tha deputetja demokrate në një deklaratë nga selia blu.

Panariti ndalon fermerët t'i sheshin vetë prodhimet bujqësore

Postuar në 29 Shtator, 2015 18:33

Ministria e Bujqësisë nuk do të tolerojë më shitjen e prodhimeve bujqësore në tezgat e lagjeve apo që fermeret ta shesin vetë mallin e tyre në tregje. Çdo prodhim përpara se të dalë në treg do të kalojë nga pikat e shumicës për t’u pajisur me çertifikatën e mallit të origjinës dhe faturën përkatëse. Sipas udhësizmit fermerët do ta bëjnë këtë gjë vetëm pasi të  kenë vetëdeklaruar produktet  dhe  të  jenë pajisur me një kod që merret pranë Drejtorive Rajonale Tatimore, ose në Drejtoritë e Bujqësisë.

Subscribe to RSS - Ministria e Bujqesise