ministri i drejtesise

Kjo nuk është qeveri(video)

Postuar në 30 Janar, 2017 13:34

Dosja “Balili”, ministri i Drejtësisë: Përkthimin e bëmë në kohë rekord

Postuar në 07 Dhjetor, 2016 12:13

Një ditë më parë televizioni Top-Channel publikoi një lajm sipas të cilit pala greke ka sjellë në Shqipëri dosjen e Klement Balilit, I këërkuar për trafik droge. Në lajm aludohej për vonesë e zvarritje nga Ministria e Drejtësisë, ndaj sot ministri Ylli Manjani ka bërë sqarimin e tij:

I surprizuar (jo për herë të parë) nga përhapja e një lajmi me burim TCH, mbi vonesat e dosjes se Klement Balilit, dua tu bëj me dije se:

Ligji i ri për hipotekat. Dixhitalizim i hartës së tokës, një zgjidhje për mbivendosjet

Postuar në 09 Shkurt, 2016 19:51

Ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani, ka përsëritur edhe njëherë sot në Komisionin e Ligjeve, nevojën e dixhitalizimit të hartave të tokës. Sipas tij mbivendosjet e pasurive të paluajtshme janë problem shumë serioz dhe ndërhyrja me anë të teknologjisë është një zgjidhje e kënaqshme. Kjo ka vlerën e vet edhe në raport me kreditimin nga bankat, që sot paraqitet shumë problematik. “Qeveria ka hartuar një ligj të ri për regjistrimin e pasurive të paluajtshme që synon të shmangë shitjen fiktive të apartamenteve, duke shuar në këtë mënyrë një konflikt shumëvjeçar në shoqërinë shqiptare.

Kush është ministri i ri i Drejtësisë që Edi Ramës i duket njeriu më i përshtatshëm (Video)

Postuar në 09 Nëntor, 2015 19:20

Për Edi Ramën, Ylli Manjani është njeriu më i përshtatshëm për të drejtuar ministrinë e Drejtësisë. Të paktën kështu thuhet në njoftimin për shtyp të zyrës së kryeministrit.

Bazë të dhënash për shqiptarët e proceduar dhe të dënuar Jashtë

Postuar në 21 Shtator, 2015 15:07

Ende pa u miratuar ligji për dekriminalizimin, ministri i Drejtësisë, përfaqësues i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Nasip Naço, ka ndërmarrë një hap të parë. AI i është drejtuar me një letër “Ministrive të Drejtësisë dhe trupit diplomatik të vendeve anëtare të Këshillit të Europës, përmes së cilës kërkon vënien në dispozicion të informacionit që disponohet lidhur me rekordet penale të të gjithë shtetasve shqiptarë që kanë qenë objekt i shqyrtimit apo i regjistrimit në zyrën e gjendjes gjyqësore të këtyre shteteve”.

Subscribe to RSS - ministri i drejtesise