minierat

Gjenerali Clark pret minierat e qymyrit nga Haradinaj

Postuar në 22 Tetor, 2017 11:38

Kompania Envidity Energy, në pronësi të gjeneralit amerikan Wesley Clark, ka paraqitur një propozim me interes për shfrytëzimin e pasurisë minerare të Kosovës dhe pret miratimin nga qeveria. Kompania e tij është aktive në sektorin e energjisë dhe ka qenë në Kosovë që nga viti 2013 kur ka paraqitur së pari një propozim me interes. Deri më sot, megjithatë, propozimi nuk është miratuar për shkak të paqëndrueshmërisë politike në Kosovë.

Koreja e Veriut, triliona dollarë pasuri minerare

Postuar në 30 Qershor, 2017 19:21

Me të drejtë disa mendojnë se Koreja e Veriut nuk është një vend dhe aq i begatë. Por është i pasur në një aspekt: ​​burimet minerare. Aktualisht Koreja e Veriut ka alarmuar fqinjët me testet e raketave berthamore dhe me përpjekjet e saj për të testuar raketat me rreze të gjatë që mund të godasin qytetet amerikane.

Paketë shpëtimi për industrinë minerare

Postuar në 28 Shkurt, 2016 15:18

Qeveria shqiptare ka ndërmend të ndërhyjë me një plan shpëtimi për industrinë minerare e cila është aktualisht në krizë të thellë. Shkak është rënia e çmimeve në bursën ndërkombëtare në nivelin 40% dhe qeveria po mendon që të mos lejojë falimentin e një sektori që ka aktualisht 20 mijë të punësuar.

Cani paralajmëron pronarët e minierave: Do përfshiheni në luftën ndaj informalitetit, do ta ulim në mënyrë drastike

Postuar në 29 Gusht, 2015 19:03

Shkëlqim Cani paralajmeron pronarët e minierave se lufta ndaj informalitetit do të përfshijë edhe këtë sektor dhe nuk do të ketë asnjë tolerim. Ministri i Financavë theksoi se aktualisht informaliteti është rreth 50 % dhe objektivi i qeverisë është ulja e ndjeshme e tij.

Subscribe to RSS - minierat