Microsoft

Marrëveshje Microsoft-Novartis për përdorimin e inteligjencës arficiale në farmaceutikë

Postuar në 01 Tetor, 2019 17:48

Dy kompani të mirënjohura në fushat e tyre, zvicerania e farmaceutikës, Novartis dhe gjigandi i teknologjisë, Microsoft, kanë nisur së fudmi një bashkëpunim që synon aplikimin e pajisjeve të reja dhe inteligjencës artificiale në kërkimin dhe prodhimim e barnave, 

Si hap i parë është menduar krijimi i një laboratori inovativ të Novartis për të cilin është menduar si partner Microsoft. Në njoftimin për shtyp thuhet se ky bashkëpunim synon të rikonceptojë mënyrën e trajtimit të sëmundjeve në mbarë botën përmes barnave të reja. 

Kaspersky, ankesë zyrtare në KE kundër Microsoft: Ka shkelur ligjin antitrust me Windows 10

Postuar në 07 Prill, 2017 08:41

Disa kompani të përodhimit të softuerëve për sigurinë kanë depozituar një ankesë të re kundër Microsoft në kuadër të legjislacionit antitrust. Kompania e njohur ruse, Kaspersky është një prej tyre e cila kërkon nga Komisioni Europian që të vlerësojë sjelljen e Microsoft në treg që me Windows 10, hedhur në treg në tetor 2014 ka cenuar pozitën e konkurentëve. Në këtë sistem operativ, Microsoft ka instaluar flas softuerin Defender, një aplikacion kundër virusimit që u heq kështu rusëve të Kasperskyt një produkt nga tregu.

Machine Learning, kompjuteri shkruan kodin e tij të programimit duke huazuar nga programe të tjera

Postuar në 24 Shkurt, 2017 08:36

Duket se një hap tjetër me rëndësi është hedhur në fushën kompjuterike. Një sistem i machine learning – fusha e cila merret me aftësimin e Inteligjencës Artificiale të mësojnë pa qenë paraprakisht të programuar – ka arritur të përftojë aftësinë për të shkruar kode vetë. Sistemi i quajtur, DeepCoder, realizuar nnga Microsoft dhe kërkues në universitetin e Cambridge, arriti të zgjidhë detyrat e vëna për programim.

2.2 miliardë lekë për marrëveshjen me “Microsoft Corporation”

Postuar në 07 Korrik, 2016 09:51

Qeveria ka miratuar në mbledhjen e saj të fundit Marrëveshjen e Rinovuar për projektin e partneritetit strategjik me kompaninë “Microsoft Corporation”. Për këtë marrëveshje qeveria shqiptare ka vënë në dispozicion rreth 2.2 miliardë lekë, nga të cilat 295 354 773 do të merren nga fondi rezervë i buxhetit të shtetit. “Fondi total prej 1 976 400 000 (një miliard e nëntëqind e shtatëdhjetë e gjashtë milionë e katërqind mijë) lekësh për realizimin e projektit të partneritetit strategjik në fushën e teknologjisë së informacionit të përballohet nga buxheti i shtetit.

Microsoft zbulon laptopin e parë pajisje të përditësuar duke përdorur Windows 10

Postuar në 07 Tetor, 2015 08:19

Microsoft Corp zbuloi të martën laptopin e tij të parë, një linjë të smartfonëve Lumia, me një sipërfaqe të re Pro tablet dhe një version të përditësuar të saj, Microsoft Band, të gjitha përmes Windows 10, sistemi më i fundit operativ. Windows 10 u lançua në korrik, si pjesë e Microsoft me  një shtrirje të gjerë dhe kërkesa të larta në tregun për tableta dhe smartfonë, tashmë të dominuara nga Apple Inc dhe Korea e Jugut përmes Samsung Electronics Co Ltd.

Subscribe to RSS - Microsoft