Michele di Rodolfo del Ghirlandaio

Piktura e parë ku dëshmohet kanceri i gjirit vjen nga Rilindja

Postuar në 03 Mars, 2018 19:45

Tanimë pranohet gjerësisht se kanceri është një sëmundje që ka shoqëruar njeriun qysh prej kohëve antike. Skeletet e gjetura dhe analizat e kryera mbi to kanë evidentuar këtë defiçencë të trupit tonë si sistem që gjeneron sëmundjen e cila ende sot konsiderohet relativisht e shërueshme.

Për të provuar këtë fakt shërben edhe arti figurativ analizuar së fundmi nga një ekip onkologësh të universitetit të Warwick.

Subscribe to RSS - Michele di Rodolfo del Ghirlandaio