mediat e huaja

Qeveria nuk përbën lajm në mediat e huaja (Video)

Postuar në 13 Prill, 2019 23:39

Protesta e opozitës këtë të shtunë në Shqipëri u transmetua në kohë reale edhe nga mediat ndërkombëtare si Euroneës apo AFP. Shqipëria ishte sërish lajm në mediat e huaja që raportuan për një protestë masive të partive të opozitës dhe masat e forta policore të qeverisë.

Shtypi i huaj e ka vënë theksin tek akuzat e opozitës për një qeveri të korruptuar dhe të lidhur me krimin. Po ashtu u përmend përdorimi i gazit lotsjellës nga policia dhe çarja me lehtësi e gardhit të policëve para kryeministrisë.

Shqipëri importi

Postuar në 03 Mars, 2018 10:42

Tanimë duket se është politikë dhe jo sjellje spontane. Edhe pse mund të mendojmë se është dikush tjetër që adminsitron faqen e Facebook të kryeministrit, politika që buron prej saj ka miratimin e Edi Ramës. 

Kryeministri shqiptar po kërkon me këmbëngulje lajme importi për të pikturuar Shqipërinë që na Duhet të cilën mandej do ta konvertojmë në Shqipërinë që Duam. 

Përveç lajmeve në media të huaja për bukuritë e maleve dhe plazheve shqiptare sot kemi një lajm për Shqipërinë e luftës kundër krimit që na e raporton Eureporter. 

Qirjakua, ose Lulzimi i Greqisë(<>)

Postuar në 06 Janar, 2018 18:47

Në fund të fundit Shqipëria është në një standard me vendet e tjera për sa i përket dështimit të politikës. Njësoj si në vende të tjera, edhe në Shqipëri ka një krizë sistemi që ka të bëjë në thelb me keqqeverisjesn, por sidomos me dobësinë organike të opozitës. Sigurisht që matematika elektorale do të prodhojë patjetër një fitues, por këtu po flasim për shpresën që do të duhet të ngjallte opozita. 

Me optikën e një turisti

Postuar në 21 Korrik, 2017 18:51

Tashmë është e qartë për të gjithë: pushteti i Tiranës po konkuron për të imponuar të vërtetën e vet që divergon me atë që ndodh përditë. Ka disa mënyra që janë shtënë në punë për këtë: së pari është fitorja elektorale që po shitet si përgjegjësi kur ajo është krejt e kundërta. 

Së dyti është dukuria e bashkëqeverisjes elektronike, ku populli merr pjesë me hallet e veta përmes mesazheve në kompjuter. 

Së treti është një lloj kriminalizimi i medias shqiptare që pavarësisht problemeve monitorohet nga pushteti dhe mbi të ngrihet edhe çdo fabul mëngjesore. 

Mediat e huaja: Ilir Meta mund të jetë prapë ai që vendos

Postuar në 25 Qershor, 2017 12:48

Zgjedhjet parlamentare të në Shqipëri janë pasqyruar gjerësisht në mediat ndërkombëtare. Shtypi botëror ka vënë një shenjë barazimi mes zgjedhjeve dhe të ardhmes europiane te vendit. Euronews e  hap artikullin per shqiperine me titullin, “Europa po shikon Shqipërinëë që voton”.

Subscribe to RSS - mediat e huaja