media

Përpara knock out të 2016-ës – interneti, media sociale dhe liria...Sot kërcënimi dhe censura

Postuar në 10 Dhjetor, 2016 16:40

Këto ditë Hillary Clinton dhe shumë aktorë në SHBA po flasin për rrezikun e mediave sociale, për lajmet false, për ndikim nga Rusia etj.. Ndaj edhe është paralajmëruar ndërhyrja me masa legjislative, duke sugjeruar se rezultati i zgjedhjeve presidenciale është kryesisht pasojë platformave të reja informative.

Por a ka qenë përherë ky mendimi i Clinton dhe të tjerëve që shohin se po humbasin ndikim? Natyrisht që jo dhe mendimi i parë që të vjen në mendje është Pranvera Arabe, sheshi “Tahrir” në Kairo të Egjiptit ku doli edhe parrulla: “I Love Facebook”.

Këtu:

Gazetarët si armiq të shtetit në Ballkanin Perëndimor

Postuar në 03 Dhjetor, 2016 10:56

Kërcënime me vdekje, dhuna dhe sulmet fizike, frikësimi i drejtpërdrejtë dhe kërcënimet verbale janë shpesh pjesë e jetës së përditshme për shumë gazetarë në Ballkanin Perëndimor. Ndaj shkrimeve kritike dhe investigative reagojnë madje në mënyrë të përsëritur me padi të justifikuara shpesh me akuza të dyshimta dhe fushata vërtetë të pista edhe përfaqësuesit e institucioneve shtetërore.

Dështimi total i medias tradicionale: Fajin për humbjen e Clinton e ka interneti dhe Putin

Postuar në 27 Nëntor, 2016 00:00

Çështja e zgjedhjeve është rihapur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës pas një kërkese për rinumërim të Jill Stein e të gjelbërve në Wisconsin. Lajmi ishte se Stein mblodhi shumë shpejt para për një kohë shumë të shkurtër, rreth 6 milionë dollarë, për të mbështetur kostot e rinumërimit. Ata që mbështesin kandidaten Stein flasin se këtu është fjala më tepër për parimet sesa për të ndryshuar diçka në rezultat. Stein dhe Gary Johnson morën gjithësej 7 milionë vota në planin kombëtar, por në Wisconsin, sikurse në disa shtete të tjera, diferenca mes dy kandidatëve kryesorë ishte shumë e vogël.

Tri salcat

Postuar në 23 Nëntor, 2016 12:50

Salca e parë është salca që të gjithë pamë në televizor. Salca që një vajzë nga Fieri vendosi ta zbrazte në kokën e ministres së arsimit. Një akt që në momentin e parë më shkaktoi një bezdi të madhe. Madje me veten time thashë fjalë shumë të pakëndshme në drëjtim të vajzes Fjalë të cilat nuk mund t’i paraqes në këto radhë për arsye etike. Me kalimin e orëve mu zbeh në memorien time edhe pamja e aktit të shëmtuar bërë ndaj një zonje të nderuar dhe fillova të ndjej një lloj gëzimi.

“Kasetat e partive” duhet të transmetohen vetëm si pjesë e programeve që etiketohen qartë si marketing politik

Postuar në 22 Nëntor, 2016 11:54

Duke qenë i familiarizuar me vendin tuaj për thuajse 10 vite tashmë, unë i njoh deri diku zhvillimet dinamike të medias në Shqipëri. E megjithatë, pavarësisht shumë arritjeve, na mbeten ende disa sfida përpara.

Gazetaria shqipe, arenë për ndjenja të forta

Postuar në 21 Nëntor, 2016 22:08

Mbi “artistin në detyrë” dhe paranojën kombëtare: ç’thotë bota për ne!

Postuar në 15 Nëntor, 2016 14:57

Sot në disa media është përcjellë një raportim, apo ndoshta dy të tilla, i ekspozitës së Edi Ramës në New York. “The Guardian” dhe “The Telegraph”, citohen në mediat shqiptare për shkrime, apo qoftë edhe një shkrim i rishpërndarë, që është i mbushur me entuziazmin e një Edi Rame ekzotik.

Rasti Veliaj, BE thirrje të shmanget censura në media (rekomandimi, dokument)

Postuar në 04 Nëntor, 2016 10:25

Bashkimi Europian shpreh shqetësim për censurën ndaj medias në Shqipëri, në prag të daljes së opinionit të përvitshëm mbi përparimin e vendit tonë, në pritje të hapjes së negociatave të antarësimit. ABC News ka siguruar draftin e rekomandimeve që do dalin nga mbledhja e Komitetit Parlamentar të Stabilizim-Asocimit BE–Shqipëri, që do mbahet në Bruksel, javën e ardhshme, më 7 e 8 Nëntor.

CNN bën kompromis me realitetin: Trump nuk është më kërcënim për qytetërimin(:-). Ai mund të bëhet presidenti i ShBA-së

Postuar në 03 Nëntor, 2016 14:12

Donald Trump president i ShBA-së nuk është më aq e pamundur sa dukej më parë. Kompromisin me këtë perspektivë po e bëjnë edhe media të fuqishme si CNN që deri pak javë më parë propagandonin Clinton si “zgjedhja e duhur” dhe një Donald Trump që nuk duhet në asnjë mënyrë të votohet. Gjërat po ndryshojnë me shpejtësi me skandalin e e-maileve dhe vetëm sot, CNN i kushton dy shkrime fitores së Trump. Në të parën, autorët shkojnë në Skoci, në vendin e origjinës së Trump, ku sugjerojnë për lexuesin “ëndrrën amerikane” të një vendi të vogël që prodhon presidentin e ShBA.

Himara mes grabitjes së pronave dhe pashaportizimit të patriotëve

Postuar në 01 Nëntor, 2016 15:41

Çfarë po ndodh në Himarë? Dikush mund të lexojë historinë e të nxjerrë konkluzionet vetë, dikush tjetër lexon mediat dhe politikën, ka ndonjë tjetër që bën patriotin me kurs historie. Ka disa qëndrime të cilat po ciklojnë një tension artificial kur trajton terma etnikë, por real për atë që fsheh: pronën.

Nikollaq Neraxni, biznesmen nga Himara postonte dje këtë status:

Pages

Subscribe to RSS - media