media

Koordinatat e çoroditura të një tërmeti

Postuar në 02 Shtator, 2016 14:56

(Pse duhet përmendur fshati Vevçan i Maqedonisë, kur epiqendrën e tërmetit e ka pasur më larg se Librazhdi?)
Në të gjithë botën tërmetet janë të paparashikueshëm. Por në Shqipëri, edhe pasi ndodhin, ne nuk mund t'i përcaktojmë epiqendrën. Ato na shpjegohen me ca koordinata të çuditshme që nuk ka Zot që t’i marrë vesh. Ja se ç’thotë njoftimi zyrtar:

Çfarë na duhen lajmet katastrofike?

Postuar në 01 Shtator, 2016 11:55

Përveç dhunës, fatkeqësitë aksidentale janë një objekt i lakmueshëm i lajmeve. Arsyet e këtyre fatkeqësive nuk lidhen me mangësi psikike të një protagonisti, por thjesht me paparashikueshmërinë e natyrës dhe brishtësinë e qenies njerëzore. Fatkeqësi të tilla na kujtojnë se nga fundi ynë i pashmangshëm na ndan një shkëndijë e vogël elektrike, një tjegull që bie nga pullazi, një virus rezistent, një stuhi e fortë ere apo një tërmet.

Policia rrugore dhunon gazetaren e TemATV

Postuar në 30 Gusht, 2016 17:48

Policia Rrugore gjatë një aksioni për heqjen e makinave ma karrotrec, në zonën pranë Zyrave të Regjistrimit të Pasurive në Tiranë, është konfliktuar me një qytetar, të cilin e kanë fyer dhe shtyrë, pasi ai kërkonte të merrte mjetin. Sipas Kodit Rrugor drejtuesit të mjetit i vendoset gjobë për parkim të gabuar, por i jepet e drejta ta largonte vetë mjetin përderisa ishte i pranishëm.

Lajme, grimca lajmesh, grimca pafundësisht të vogla lajmesh!

Postuar në 25 Gusht, 2016 11:02

Mënyra më e mirë për të kuptuar peshën e papërballueshme të lajmeve është të bësh një lloj diete mediatike. Të mbyllësh Facebook-un, të mos blesh gazetë dhe të mos hapësh televizorin. Muaji gusht është perfekt për këtë agjërim.

Bie “Influenca e Papërshtashme”. Bëhet: “Ndërhyrje jo proceduriale, publike apo private...”?

Postuar në 22 Gusht, 2016 17:15

Influenca e Papërshtatshme? Ky është ai termi që mbiu si papritur në ligjin për Strukturën e Posaçme Antikorrupsion, konkretisht pika 3, neni 13. Në sajë të punës së ekspertëve dhe të një procedure misterioze inkuadrimi, neni ishte formuluar kështu:

Çdo lloj influence e papërshtatshme e ushtruar mbi punën e prokurorëve të posaçëm apo aktivitetin e tyre mbi çështje konkrete përmes autoriteteve publike, mediave apo çdo mënyre apo personi tjetër që ndikon mbi pavarësinë e prokurorëve gjatë ushtrimit të detyrave të tyre ndalohet dhe dënohet me ligj".

Sajimi i "armikut" dhe propaganda e Thaçit

Postuar në 21 Gusht, 2016 16:25

Të njëjtat saze për nenin antimedia/Xhafa: Keqkuptim. Do ta riformulojmë. LSI-ja ngre supet: Nuk ishte në draftin e parë

Postuar në 18 Gusht, 2016 15:55

Neni 13 i ligjit për Strukturën e Posaçme Antikorrupsion do të ndryshojë. Sot fatmnir Xhafa dhe Petrit Vasili, dy përfaqësues të koalicionit qeverisës për reformën në drejtësi kanë përcjellë qëndrimet e tyre për këtë çështje. Vasili i LSI-së ka deklaruar se neni 13, që flet për “influencat e papërshtatshme” në punën e prokurorëve duke përfshirë edhe mediat, nuk ka qenë në draftin e parë. Një pohim që nuk ngre asnjë pikëpyetje për autorësinë e tij të qartë dhe metodën e përfshirjes së nenit, ashtu si prej skuthi.

“Inovacioni” i radhës: Ndalohen me ligj “influencat e papërshtatshme” mbi prokurorët. Edhe përmes Medias! Çfarë janë “influencat e përshtatshme”

Postuar në 15 Gusht, 2016 17:33

“Report Tv” publikon sot disa fragmente nga ligji për Byronë Kombëtare të Hetimit, e cila do të financohet dhe administrohet nga amerikanët. Drafti i ri ka të integruar edhe çuditë e reja që vijnë si propozim i ekspertëve të EURALIUS dhe OPDAT, mes të cilave edhe kjo:

Gazetaria shqipe është e sëmurë

Postuar në 14 Gusht, 2016 13:18

Gazetaria shqipe është dogmatike. Gazetaria politike shqipe është e sëmurë. Ajo është e infektuar nga tregimet erotike dhe nga gazetaria sportive. Gazetara shqipe vuan nga cektësia dhe mungesa serioze e “rëndësisë”. Simptomat e kësaj gazetarie janë: “mentaliteti tufë”, “skandalet”, “konfliktet”, dhe trullosja nga lajmi.

Mejdani humbet qetësinë: “Me këtë poshtërsi politike-mediatike nuk ecet më tej”

Postuar në 04 Gusht, 2016 13:37

Ish-presidenti i Republikës, Rexhep Mejdani, ka reaguar sot përmes një postimi në rrjetet sociale ndaj atyre që i ka quajtur sulme dhe shpifje ndaj tij dhe familjes së tij, konkretisht djalit të vet, Denion Mejdani. Në postim vihet re nervozizmi i ish-presidentit, i përfolur së fundmi si kandidat për kryeministër i një qeverie teknike, nervozizëm i cili nuk ndihmon as skemën politike në fjalë por as figurën e Mejdanit, i trajtuar zakonisht me njëfarë respekti. Reagimi i tij është riprodhuar nga të gjitha mediat dhe mes të tjerave ai shprehet se:

Pages

Subscribe to RSS - media