media

E rrallë/Partia që mbushi jetën politike me njerëz të inkriminuar miraton një Kod Etike si karantinë! Edi Ramës nuk i del e keqja me kazanin

Postuar në 01 Tetor, 2016 12:32

Është mbledhur sot Asambleja e Partisë Socialiste në të cilën janë diskutuar një sërë çështjesh që kanë të bëjnë me situatën në vend. Kryetari i kësaj partie Edi Rama ka folur me tone optimiste për investimet e bëra, ndryshimet në këto tri vite, ndërhyrjet në shumë sektorë, gjithnjë duke iu përmbajtur prirjes pozitive.

Ballkani Perëndimor, zonë ku eksperimenti propagandistik rus po rezulton i suksesshëm

Postuar në 22 Shtator, 2016 00:07

“The Washington  Post” shkruan së fundmi për një kompolot afatgjatë të Rusisë në Ballkan. Autori Jaroslaë Wisniewski sugjeron që praktika propagandistike ruse në Ballkanin Perëndimor duhet të shërbejë si një mësim për SHBA-të, ndikimi i të cilave në këtë rajon po rrëshqet. Madje edhe në SHBA, sipas gazetës që citon burime të shërbimeve sekrete amerikane, Rusia po vepron në shkallë të gjerë për të goditur  besimin e publikut ndaj zgjedhjeve të fundit presidenciale. Por cilat janë metodat propagandistike ruse për të cilat flitet kaq shumë e që vlerësohen kaq efektive?

Alarmi i shërbimeve çeke: Operacionet e Rusisë në media, kërcënim për NATO-n dhe BE-në

Postuar në 04 Shtator, 2016 10:57

“EuObserver” shkruan sot për një raport vjetor të shërbimit sekret çek duke u përqendruar të evidentimi i atij që quhet: kërcënimi rus. Shërbimi çek BIS vlerëson se aktivitetet e kinezëve dhe rusëve në këtë vend anëtar të BE-së, zënë vendin kryesor mes të huajve, duke veçuar këtu rusët.

Koordinatat e çoroditura të një tërmeti

Postuar në 02 Shtator, 2016 14:56

(Pse duhet përmendur fshati Vevçan i Maqedonisë, kur epiqendrën e tërmetit e ka pasur më larg se Librazhdi?)
Në të gjithë botën tërmetet janë të paparashikueshëm. Por në Shqipëri, edhe pasi ndodhin, ne nuk mund t'i përcaktojmë epiqendrën. Ato na shpjegohen me ca koordinata të çuditshme që nuk ka Zot që t’i marrë vesh. Ja se ç’thotë njoftimi zyrtar:

Çfarë na duhen lajmet katastrofike?

Postuar në 01 Shtator, 2016 11:55

Përveç dhunës, fatkeqësitë aksidentale janë një objekt i lakmueshëm i lajmeve. Arsyet e këtyre fatkeqësive nuk lidhen me mangësi psikike të një protagonisti, por thjesht me paparashikueshmërinë e natyrës dhe brishtësinë e qenies njerëzore. Fatkeqësi të tilla na kujtojnë se nga fundi ynë i pashmangshëm na ndan një shkëndijë e vogël elektrike, një tjegull që bie nga pullazi, një virus rezistent, një stuhi e fortë ere apo një tërmet.

Policia rrugore dhunon gazetaren e TemATV

Postuar në 30 Gusht, 2016 17:48

Policia Rrugore gjatë një aksioni për heqjen e makinave ma karrotrec, në zonën pranë Zyrave të Regjistrimit të Pasurive në Tiranë, është konfliktuar me një qytetar, të cilin e kanë fyer dhe shtyrë, pasi ai kërkonte të merrte mjetin. Sipas Kodit Rrugor drejtuesit të mjetit i vendoset gjobë për parkim të gabuar, por i jepet e drejta ta largonte vetë mjetin përderisa ishte i pranishëm.

Lajme, grimca lajmesh, grimca pafundësisht të vogla lajmesh!

Postuar në 25 Gusht, 2016 11:02

Mënyra më e mirë për të kuptuar peshën e papërballueshme të lajmeve është të bësh një lloj diete mediatike. Të mbyllësh Facebook-un, të mos blesh gazetë dhe të mos hapësh televizorin. Muaji gusht është perfekt për këtë agjërim.

Bie “Influenca e Papërshtashme”. Bëhet: “Ndërhyrje jo proceduriale, publike apo private...”?

Postuar në 22 Gusht, 2016 17:15

Influenca e Papërshtatshme? Ky është ai termi që mbiu si papritur në ligjin për Strukturën e Posaçme Antikorrupsion, konkretisht pika 3, neni 13. Në sajë të punës së ekspertëve dhe të një procedure misterioze inkuadrimi, neni ishte formuluar kështu:

Çdo lloj influence e papërshtatshme e ushtruar mbi punën e prokurorëve të posaçëm apo aktivitetin e tyre mbi çështje konkrete përmes autoriteteve publike, mediave apo çdo mënyre apo personi tjetër që ndikon mbi pavarësinë e prokurorëve gjatë ushtrimit të detyrave të tyre ndalohet dhe dënohet me ligj".

Sajimi i "armikut" dhe propaganda e Thaçit

Postuar në 21 Gusht, 2016 16:25

Të njëjtat saze për nenin antimedia/Xhafa: Keqkuptim. Do ta riformulojmë. LSI-ja ngre supet: Nuk ishte në draftin e parë

Postuar në 18 Gusht, 2016 15:55

Neni 13 i ligjit për Strukturën e Posaçme Antikorrupsion do të ndryshojë. Sot fatmnir Xhafa dhe Petrit Vasili, dy përfaqësues të koalicionit qeverisës për reformën në drejtësi kanë përcjellë qëndrimet e tyre për këtë çështje. Vasili i LSI-së ka deklaruar se neni 13, që flet për “influencat e papërshtatshme” në punën e prokurorëve duke përfshirë edhe mediat, nuk ka qenë në draftin e parë. Një pohim që nuk ngre asnjë pikëpyetje për autorësinë e tij të qartë dhe metodën e përfshirjes së nenit, ashtu si prej skuthi.

Pages

Subscribe to RSS - media