matesat

Tani edhe puset e ujit me matës

Postuar në 06 Nëntor, 2017 12:41

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar sot nisjen e operacionit për kontrollin dhe menaxhimin e ujit. Sipas tij parimi që do të udhëheqë këtë operacion është I njëjtë me atë për energjinë elektrike. Pra afat për shlyerjen e pagesave, vendosje matësash dhe mandej penalizime për ata që refuzojnë. Në sistemin e formalizimit dhe matjes, pra edhe pagesës do të përfshihen edhe puset e hapura në mbarë vendin.

Matësat e OSHEE nuk funksionojnë, faturim afrofe për mijëra abonentë deri në fund të vitit

Postuar në 21 Gusht, 2016 11:36

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) ka pranuar zyrtarisht se e ka të pamundur të eliminojë faturimin aforfe të mijëra abonentëve, duke qenë se matësit e instaluar së fundmi pranë tyre nuk janë në gjendje të funksionojnë.

Nektari 6 miliardë i Bletës (më) Punëtore

Postuar në 29 Prill, 2016 14:20

"Bleta Punëtore" e vitit 2015, drejtori i OSHEE-së, Ardian Çela, po thyen rekorde në shifrat për të cilat akuzohet. Enti që ai drejton është kthyer në një makth të vërtetë për shumë qytetarë pas faturimeve që nuk “mund të shkulen më nga sistemi”, apo edhe mbifaturimeve për të cilat ka edhe protesta si ato në Lezhë. Por të bësh shtet, duhet dorë e fortë dhe Çela është një nga këta pse u bie fort atyre që nuk kanë mbrojtje. Siç ka ai. Cili është rekordi i fundit i "Bletës Punëtore", i cili mund të kthehet shumë shpejt në “një drejtor që na nxjerr bojën”, nëse ka mbetur akoma bojë kuptohet?

Kërcënohet me jetë Venigjar Begaj, biznesmeni që denoncoi aferën e matësave të energjisë

Postuar në 19 Nëntor, 2015 17:47

Denoncoi aferën milionëshe të matësave të energjisë, e bashkë me të edhe faktin se nga serveri i tatimeve ishte fshirë edhe detyrimi që CEZ i kishte kompanisë së tij dhe përfundon i kërcënuar me jetë. ABCNEWS raporton se biznesmeni Venigjar Begaj ka bërë kallëzim dhe ka kërkuar mbrojtje nga policia, pasi në celularin e tij kanë mbërritur kërcënime me jetë.

Faksimile/Nasip Naço rezulton i përfshirë me çështjen e matësave të energjisë

Postuar në 29 Tetor, 2015 22:29

Një ditë më parë u bë i njohur kallëzim penal i një biznesnmeni, Venigjer Begaj, i cili kërkon detyrime të pashlyera nga CEZ për koaludimin e matësave. Historiku rrëfyer nga Begaj sillte akuza edhe për implikimin e ministrit aktual të Drejtësisë, Nasip Naço, që në një status në Facebook, ka mohuar të ketë lidhje e të jetë përfshirë në cilësinë e ish-ministrit të Ekonomisë(http://www.respublica.al/2015/10/29/mund-të-rihapen-hetimet-për-serverin-e-tatimeve).

Subscribe to RSS - matesat