masakra asirianet

Përpjekje për të njohur gjenocidin turk  ndaj asirianëve

Postuar në 01 Tetor, 2019 17:56

Nga gjenocidet e Perandorisë Osmane në fillim të shekullit të 20-të,  veçohet gjenocidi i armenëve dhe ai i Pontëve Grekë. Më pak i njohur është gjenocidi i një etnie të tretë që neo-turqit synuan të zhdukin. Eurodeputeti grek, Kostas Mavridis ka bërë publike një bisedë me Tuma Celik, një anëtar i Partisë Demokratike të Popullit (HDP) që vinte nga komuniteti asirian.

Subscribe to RSS - masakra asirianet