marreveshja me CEZ

Qeveria nis shlyerjen e detyrimeve ndaj CEZ, paguan këstin e parë 21 milionë e 750 mijë euro

Postuar në 04 Tetor, 2015 20:39

Qeveria nis shlyerjen e detyrimeve ndaj çekëve të  CEZ në përmbushje të detyrimeve që rrjedhin nga marrëeshja e mirëkuptimit të nënshkruar në qershor të 2014-ës. Gazeta Rilindja Demokratike ka zbardhur përmbajtjen e marrëveshjes ku parashikohet mënyra e shlyerjes së detyrimeve dhe penalitetet në rast vonesash.

Shënim: Korrupsion me status

Postuar në 28 Shtator, 2015 22:01

Ajo që qeveria shqiptare e quan marrëveshje të mirëkuptimit me CEZ nuk është gjë tjetër veçse një formë tjetër e korrupsionit që kryeministri Rama thotë se po e lufton për të shembur fenomenenin e ngritur në sistem. Por tani që lufta politike mes palëve po i nxjerr të gjitha sheshit, dalin dhe arsyet e vërteta pse u tërhoq shteti shqiptar nga arbitrazhi me CEZ,  duke i falur kompanisë çeke plot 600 milionë euro fatura të papaguara ndaj KESH dhe OST. Kjo sipas pretendimeve të opozitës. 

Subscribe to RSS - marreveshja me CEZ