Limaj

Shkollat e Gylenit, a duhet t’i kontrollojë qeveria?

Postuar në 19 Qershor, 2018 18:08

Deklarata e kryeministrit Rama për “Anadolu Agency’ se qeveria po ndjek me vëmendje institucionet arsimore të Gylenit, ngjall opinione të kundërta në Tiranë. Hajro Limaj, drejtues i Institutit të Politikave të Sigurisë Shqiptare thotë se ky survejim është i panevojshëm, ndërsa Ermir Gjinishi,  Ish-nënkryetari i Komunitetit Mysliman e vlerëson këtë organizatë si kërcënim për vendin.

Akuzë për krime lufte ndaj Fatmir Limajt

Postuar në 28 Tetor, 2016 15:03

Prokuroria e Posaçme e Kosovës tha se ka ngritur aktakuzë kundër deputetit, Fatmir Limaj, për veprën penale: krime lufte kundër popullatës civile.
Në një njoftim të prokurorisë thuhet se "rasti ka të bëjë me vrasjen e dy civilëve: Ramiz Hoxha nga fshati Bellanicë dhe Selman Binishi nga fshati Banjë, komuna e Malishevës, në Kosovën qendrore, të cilët me datën dy nëntor 1998, janë marrë në afërsi të xhamisë së fshatit Bellanicë dhe janë ekzekutuar në hyrje të fshatit Kravasari", po të kësaj komune.

Pikëpyetjet e ish-atashehut mbi minigrushtin e shtetit në Turqi

Postuar në 25 Korrik, 2016 11:24

Pas ngjarjeve të 15 korrikut në Turqi nga shumë analistë, gazetarë dhe njerëz të politikës u ngritën dyshime për grushtin e shtetit dhe u përforcua bindja se tentativa ishte një skenar i organizuar nga vetë Erdogan. Një ushtarak mund ta lexojë situatën më në detaje nisur nga dinamika e ngjarjeve. Por edhe në këtë rast pikëpyetjet mbeten të shumta. Ish-atashehu ushtarak në Republikën e Turqisë në vitet 1993-2001 Hajro Limaj thotë për gazetën Shekulli se edhe pse ka Kaluar një javë nga minipuçi ushtarak në Turqi dhe shumë gjëra janë në errësirë, të paqartësuara.

Subscribe to RSS - Limaj