Ligji i Pronave

Shfuqizimi nga Kushtetuesja, amulli dhe shumë pikëpyetje mbi zbatimin nga ATP të ligjit të pronave

Postuar në 10 Nëntor, 2016 18:27

Edhe pse Gjykata Kushtetuese pezulloi dy pika të nenit 6 të Ligjit për trajtimin dhe kompesimin e Pronës, Drejtoresha Agjencia e  Trajtimit të Pronës tha se kompesimi i pronave do të vijojë sipas formulës së qeverisë të lënë në fuqi nga Gjykata Kushteuese, e cila parashikonte vlerësim sipas statusit që pa patur prona në momentin e shpronësimit.

Edhe Ligji i Pronave i shkon për interpretim Venecias

Postuar në 28 Qershor, 2016 17:02

Ligji i pronave i ankimuar në Gjykatën Kushtetuese nga Presidenti Nishani dhe shoqatat e ish-pronarëve do t’i kalojë për mendim Komisionit të Venecias. Kjo është zgjidhja me të cilën është rënë dakord në një mbledhje të zhvilluar nga anëtarët e Gjykatës Kushtetuese mesditën e së martës siç raporton Top Channel.

A mund të bëjë PD avokatinë e ish-pronarëve?

Postuar në 21 Prill, 2016 13:46

Partia Demokratike doli sot me një deklaratë, duke i kërkuar Gjykatës Kushtetuese të rrëzojë ligjin e pronave të ankimuar nga Presidenti dhe partitë opozitare. Deputeti, Oerd Bylykbashi tha se PD është një parti në mbrojtje të ish-pronarëve. "Ne qëndrojmë në mënyrë absolute të drejtës së pronarëve për të rimarë pronën që në mënyrë të padrejtë u është marrë para më shumë se 70 viteve. Do të garantojmë në mënyrë maksimale që kjo e drejtë të shkojë në mënyrë përfundimtare dhe të plotë tek pronarët.

Ligji i ri i Pronave për të ndalur vendimet e Gjykatës së Strasburgut në favor të ish-pronarëve

Postuar në 02 Prill, 2016 10:05

Qeveria shqiptare shpreson se legjislacioni i ri i pronave do të ndalojë vendimet e mëtejshme nga Gjykata Evropiane e Të Drejtave të Njeriut në favor të ish-pronarëve. Zyra e Avokaturës së Shtetit që funksionon brenda Ministrisë së Drejtësisë dhe që përfaqëson shtetin shqiptar në Gjykatën e Strasburgut tha për BIRN se shuma totale e kompesimit që u desh të paguhej në vitin 2014 ishte rreth 2.4 milionë euro, ndërsa për 2015 më shumë se 10.7 milionë euro. Për vitin 2016 kjo faturë pritet të jetë edhe më e lartë.

Manjani pëplaset me Nishanin për Ligjin e Pronave

Postuar në 25 Mars, 2016 09:59

Një deklaratë e ministrit të Drejtësisë, Ylli Manjani se Gjykata Kushtetuese nuk ka të drejtë të pezullojë aktet ligjore dhe bllokimin e zbatimit të të Ligjit për Kthimin dhe Kompesimin Fizik të Pronave ka ngjallur reagimin e presidentit Nishani.

Presidenti që "shet" lajme

Postuar në 23 Shkurt, 2016 12:44

Një muaj pasi njoftoi vendimin për ta çuar në Gjykatën Kushtetuese Ligjin "Për Trajtimin e Pronës dhe Përfundimin e Procesit të Kompensimit të Pronave’”, presidenti Bujar Nishani ka njoftuar për së dyti dërgimin e çështjes në Gjykatë.

Subscribe to RSS - Ligji i Pronave