leximi

Mësimdhënia, arti që po vdes në klasat dixhitale

Postuar në 02 Shtator, 2019 19:16

 

A është e mundur të humbasësh gurin e themelit të kulturës, madje pa e kuptuar? Ky vit do të jetë i fundit për mua si lektor në universitet. Kam vendosur të tërhiqem tre vjet para moshës së pensionit. Janë disa arsyet pas këtij vendimi, por padyshim njëra prej tyre është ndryshimi që ka pësuar situata në klasë. Edhe në nivelin pasuniversitar, po bëhet gjithnjë e më e vështirë të ndiesh se ke vëmendjen e studentëve ose se diçka me të vërtetë e dobishme po ndodh gjatë leksionit.

Leximi/ Autorët shqiptarë të librave për fëmijë të braktisur nga botuesit?!

Postuar në 26 Janar, 2019 14:12

Fëmijë dhe të rinj që e duan librin dhe leximin. Botues dhe autorë shqiptarë që çojnë te fëmijët krijimtarinë më të mirë të tyre. Këto janë vetëm një pjesë e synimeve e disa prej njerëzve të angazhuar në botën e librit dhe në të ashtuquajturën Lëvizja Kombëtare për Lexim. Lëvizja, një nismë e Ministrisë së Kulturës, që nga viti 2014, kur në krye të saj ishte Mirela Kumbaro vijoi me idenë e krijimit të Qendrës Kombëtare për lexim.

Nuk lexohen më libra? Lexohen statuset e politikanëve

Postuar në 21 Gusht, 2018 12:42

INSTAT jep sot një raportim shqetësues. Vitin që lamë pas u lexuan pak libra, madje 1 milionë shqiptarë nuk lexuan asnjë libër të vetëm. Shqiptarët që kanë lexuar mjaftueshëm mirë, 5-10 libra jnanë rreth 102 mijë, kurse më shumë sesa 10 libra janë 44 mijë. 

Në këtë kohë, ska më mendje të mëdha

Postuar në 12 Mars, 2016 15:56

Intervistë me shkrimtaren nobeliste Toni Morrison

Myslimanët shqiptarë përballë ekstremizmit “laik”

Postuar në 17 Dhjetor, 2015 13:47

Është bërë e modës që, pas çdo atentati terrorist me justifikim islam në Europë, të vërshojë në mediat shqiptare një valë opinionesh me pretendime mesianike, disa për qytetërimin “tonë”e disa për islamin, athua se ky nuk është pjesë e kulturës shqiptare dhe e pronorit ‘tonë’. Që këtu, çdo përsiatje fundoset në hipokrizi. Një nga vaksinimet më origjinale e mbrojti Ndriçim Kulla.

Subscribe to RSS - leximi