leku

Luftë me lekun për të “shpëtuar” euron

Postuar në 06 Qershor, 2018 17:41

Pikiata e euros ka detyruar Bankën e Shqipërisë të ndërhyjë në tregun e këmbimit valutor për të frenuar një dobësim të mëtejshëm të monedhës europiane.

Pas një mbledhjeje të Këshillit Mbikëqyrës, guvernatori Gent Sejko pranoi se ka një tepricë të valutës europiane në treg dhe se Banka e Shqipërisë do të ndërhyjë me një operacion që prek kursin e këmbimit dhe normën e interesit të lekut.

Kështu Banka vendosi të blejë sasi valute të huaj në treg për dhe paralelisht tëulë edhe normën bazë të interesit të lekut me 0.25 pikë përqindje, duke e çuar në nivelin 1%.

Memorandum për rritjen e përdorimit të monedhës kombëtare – Leku-t

Postuar në 19 Prill, 2017 15:17

Ministria e Financave, Banka e Shqipërisë dhe Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare kanë nënshkruar një memorandum që ka për objektiv uljen e përdorimit të monedhave të huaja dhe qarkullimin më të madh të monedhës vendase, Leku-t.

Subscribe to RSS - leku