lejet

Trefishohen lejet e ndërtimit në Tiranë

Postuar në 28 Shtator, 2017 15:55

Pas një rënie të ndjeshme në vivtet e fundit, sektori i ndërtimit ka nisur të fuqizohet sërisht. Të dhënat e INSTAT raportojnë për rritje të lejeve të ndërtimit për 6 mujorin e parë 2017 me afro 82 %, krahasuar me vitin e kaluar. Vendin kryesor e zë Tiranë, e cila ka trefishuar numrin e lejeve të ndërtimit  në këtë 6 mujor.    

TemaTv

Kryeministri u mburr me legalizimet dhe akuzoi hipotekat. “Shekulli”: Kanë marrë leje legalizimi vetëm 40% e objekteve

Postuar në 19 Qershor, 2017 10:23

Deklarata e djeshme e kryeministrit për legalizimet, pra se procesi në fjalë ka ecur shumë shpejt, por qytetarët bllokohen në Hipotekat e kontrolluara nga LSI, kaloi jo pa zhurmë. Një shashkë që dëshmn se Edi Rama nuk ka patur kontrollin e qeverisë së vet, ndonëse në katër vjet thoshte se “po bëjmë shtet”.

Për Valbonën duhet provuar rruga e gjykatës

Postuar në 19 Tetor, 2016 01:48

Ka kohë që debatohet lidhur me fillimin e ndërtimit të hidrocentraleve në luginën e Valbonës, e cila është një pasuri kombëtare. Territori rreth saj është park kombëtar dhe mbrohet me ligj, gjë që e deklarojnë edhe qeveria e mëparëshme edhe qeveria e sotme.

Çuditërisht askush nuk ndërhyn për të ndaluar ndërtimin e HEC-eve që po e dërmojnë dhe rrënojnë këtë perlë të turizmit malor që mban me bukë një krahinë të tërë, që në të kundërt do të braktiset.

Ringjallet sektori i ndërtimit, kryebashkiakët lëshojnë dorën me lejet

Postuar në 01 Prill, 2016 10:49

Aktiviteti i ndërtimit nisi të ringjallët në tremujorin e katërt të vitit 2015, për shkak të rritjes së numrit të lejeve të dhëna për objektet te reja.
INSTAT raportoi se në tremujorin e katërt 2015 janë miratuar gjithsej 45 leje ndërtimi, me një sipërfaqe rreth 61.449 metër katror nga vetëm 12 leje që ishin dhënë në tremujorin e tretë.

Sinjalizohet rikthimi i lejeve të ndërtimit. Ndërtuesit nuk do të shesin pa regjistrim në hipotekë

Postuar në 29 Janar, 2016 22:25

Qeveria pritet të liberalizojë sërish lejet e ndërtimit, të bllokuara efektivisht prej disa muajsh. “Top-Channel” njofton se ligji për sigurimin e pasurive të paluajtshme do të ndryshojë. “Qeveria do të ndryshojë ligjin ekzistues të sigurimit të pasurive të paluajtshme, për të mbyllur një nga hapësirat më të mëdha të abuzimeve gjatë viteve të fundit në këtë treg, atë të shitjes së apartamenteve nga dy apo më shumë herë.  Drafti i ri adreson edhe një tjetër ngërç, i cili ka lidhje me ndërtesat karabina, që bankat sekuestrojnë nga ndërtuesit që nuk kanë paguar kreditë.

Subscribe to RSS - lejet