laboratoret

Kur patogjenët "arratisen" nga laboratorët, rasti i lisë në vitin 1977

Postuar në 06 Mars, 2020 12:26

Në vitin 1977 u diagnostikua rasti i fundit i lisë. Viktima ishte Ali Maow Maalin nga Somalia. Organizata Botërore e Shëndetit gjurmoi çdo person me të cilin ai kishte pasur kontakte ballë për ballë, për t’i vaksinuar të gjithë dhe për të gjetur këdo që mund ta kishte marrë virusin. Fatmirësisht, ata nuk gjetën asnjë të tillë. Maalin u shërua dhe lia u duk se kishte ikur njëherë e përgjithmonë.

Lufta e votave PS-LSI më e fortë se ajo e konçesioneve

Postuar në 15 Dhjetor, 2016 10:31

Dy nisma ligjore të qeverisë kanë ngecur në rrjetën e LSI-së, duke vënë në pozitë të vështirë kampin e drejtuar nga kryeministri Rama që siç dihet nuk bën dot pa votat e Illir Metës. Pasi ka imponuar mbajtjen në sirtar të dekretit të Presidentit për Ligjin e Mbetjeve, dje me anë të një letre drejtuar Kuvendit Lëvizja Socialiste për Integrim ka kërkuar pezullimin e financimit të projektit të partneritetit publik-privat për laboratorët spitalorë gjatë vitit të ardhshëm.

Beqaj hyn në lojë me një tjetër konçension, përplasje me LSI-në për dhënien me PPP të laboratorëve mjekësorë (Video)

Postuar në 05 Dhjetor, 2016 18:15

Rendi i ditës në komisionin e shëndetësisë ditën e hënë pa dy seanca dëgjimore, përkatësisht një me shoqatën e teknikëve të mjeksisë laboratorike, si dhe një me Ministrin e Shëndetësisë Ilir Beqja, lidhur me të ardhmen e sistemit laboratorik publik nën dritën e partneritetit publik-privat.

Subscribe to RSS - laboratoret