kushtet

"Kushtet" e ambasadores Vlahutin: Pronat, Tahiri dhe kanabisi

Postuar në 07 Shkurt, 2018 20:27

Ka një dileme të madhe nëse BE do i hapë negociatat me Shqipërinë në Qershor. Përtej sugjerimeve për zgjidhjen e çështjeve me fqinjët, Brukseli do të peshojë edhe zhvillimet e brendshme që lidhen me procesin ndaj ish-ministrit të Brendshëm, Sajmir Tahiri, rezultatet në luftën kundër kanabisit dhe zgjidhjen e problemeve të pronësisë. Të paktën këto janë detyrat e shtëpisë sipas atyre që thotë ambasadorja Romana Vllahutin në një intervistë për DW.

125 mjekë kanë kërkuar largimin nga Shqipëria për 2017-ën. Vitin e kaluar ikën 145

Postuar në 23 Gusht, 2017 15:28

Çdo tri ditë një mjek kërkon të largohet nga vendit. Lajmi bëhet i ditur nga Urdhëri i Mjekut që parlajmëron një epidemi që ka pasoja.

Pavarësisht vetting-ut, zgjedhjeve të qershorit, etj…

Postuar në 14 Dhjetor, 2016 16:30

Palët në Tiranë vazhdojnë debatin nëse është vetting-u kusht kryesor i çeljes së negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë në BE, apo zgjedhjet e qershorit; nëse Shqipërisë i kërkohet 1 kusht e 5 prioritete,  apo 2 kushte e 7 prioritete.

Por e kanë të kotë -- edhe sikur Shqipëria të plotësojë 15 kushte e 17 prioritete, çelja dhe, ç’është më e rëndësishme, vazhdimi i negociatave për antarësimin e Shqipërisë në BE do të varet nga gjërat që do të ndodhin në Europë e në botë në vitin në vazhdim.

Të vërtetat e Brukselit dhe memecët gënjeshtarë të Tiranës

Postuar në 14 Dhjetor, 2016 12:43

Deklarata e Ministrave të Jashtëm të BE për Shqipërinë provoi as më pak e as më shumë atë që kishte paralajmëruar në Tiranë, kryetari i grupit parlamentar CSU-CDU, Gunter Krishbaum se Shqipëria ka një listë detyrimesh për të përmbushur përpara se të marrë një datë për çeljen e negociatave të anëtarësimit.

Për të hapur negociatat duhet të kalojmë Urën

Postuar në 13 Dhjetor, 2016 22:38

Nuk ka asnjë vendim për hapje negociatash me Shqipërinë para zgjedhjeve të 2017. Në këtë përfundim arritën ministrat e Jashtëm të BE të mbledhur në Bruksel.

Reagon Gunther Krichbaum: Absurde akuzat se jam nxitur nga opozita, 7 kushtet mbeten edhe po të vijë kryeministër tjetër

Postuar në 29 Nëntor, 2016 09:33

Deputeti gjerman Gunther Krichbaum, njëherësh kryetar i grupit parlamentar CDU-CSU në Bundestagun gjerman i ka quajtur absurde akuzat e qeverisë shqiptare se ai është nxitur nga opozita për të folur mbi 7 kushtet që Shqipëria duhet të plotësojë për hapjen e negociatave.

Subscribe to RSS - kushtet