kritika

Haxhiut i ngelet në dorë shkopi i Fevziut dhe akuza për dështim ndaj SHBA-ve

Postuar në 26 Qershor, 2020 20:04

Më 13 dhjetor 2019, Baton Haxhiu që thotë se është gazetar, shkruajti një artikull kritik ndaj ambasadorit amerikan në Kosovë, Kosnett. Arsyeja e kritikës ishte ato që Haxhiu i quante lëvdata të ambasadorit amerikan për Vetëvendosjen. Sot Haxhiu ka  bërë kritikëmn e dytë ndaj amerikanëve, duke vënë në fokus të kritikës SHBA-të dhe Shtëpinë e Bardhë.

Kur kishte kritikë/Agresioni kinematografik i SHBA-së

Postuar në 03 Tetor, 2019 03:10

 

Agresioni kulturor që ka ndërmarrë sot Amerika nuk është diçka e re. Nëpërmjet filmit, letërsisë, muzikës dhe arteve të tjera kjo superfuqi ka synuar të vendosë hegjemoninë e saj që në vitet ’30 të këtij shekulli, duke kërkuar të bëhet objekt referimi dhe imitimi nga të gjithë popujt e botës e duke ngritur në kult forcën dhe superheroin amerikan, - parajsën – dhe mënyrën amerikane të jetesës.

Një rugëtim letrar midis legjendës dhe realitetit

Postuar në 28 Janar, 2019 23:31

Mbi romanin “Ngjyrat e dashurisë” të Lis Bukurocës (Naser Aliu)

Ngjyrat e dashurisë” i lexova dhe i shijova deri tek fjalia e fundit. Nuk u nxitova ta lexoja shpejt. E shijova nga pak çdo ditë, madje me kursim, ashtu siç pihet një liker i kualitetit të lartë me mendimin se pasi ta kesh mbaruar, nuk do kesh mundësi për ta shijuar përsëri dhe për të ndjerë sërish atë kënaqësi të thellë që të ka dhënë.

Kritikë mbi tekstin e përgatitur për luftën kundër ekstremizmit*

Postuar në 20 Janar, 2018 14:48

Me vendim të Këshillit të Ministrave nr. 737, datë 13.12.2017 është krijuar Qendra e Koordinimit kundër Ekstremizmit të Dhunshëm (QKEDH). Një nga aktivitet trajnuese që ka organizuar kjo qendër, këto ditë dhe në vazhdim, është ajo me shkollat publike të arsimit para-universitar me temën “Me shkollat për Komunitete më të Sigurta. Guidë Referuese”.

Shtet kazani

Postuar në 25 Gusht, 2017 08:50

Është e vështirë ta ndash nëse takimi dhe fjala e djeshme e kryeministrit me ambasadorët e Shqipërisë jashtë vendit, ishte shoë apo nisje e një procesi të thellë korrigjimi dhe reformimi. Kjo pasi të gjithë ne u bëmë dëshmitarë të dy qëndrimeve diametralisht të kundërta të të njëjtit njeri dhe të njëjtit ekip: para zgjedhjeve mesazhi se reforma të thella ishin bërë dhe se ato pak probleme që kishin mbetur, kryesisht në gjyqësor apo administratë, vinin si pasojë e partive të tjera, ishte kryesori.

“Nuk e ka idenë se çfarë do të thotë të jesh president i SHBA”

Postuar në 18 Gusht, 2017 10:02

Revista "The Economist" ka kritikuar ashpër presidentin amerikan Donald Trump duke e akuzuar se "nuk ka asnjë ide se çfarë do të thotë të jesh president i SHBA". Autori i tekstit shkruan se deklarata e fundit ku Trump synoi të ishte i baraslarguar duke fajësuar të dyja krahët për episodet në Virginia nuk la asnjë dyshim se cila palë është më afër zemrës së tij.

Projekti 1 miliardë?! KE-ja kritikon Shqipërisë për dështim në realizimin e investimeve...

Postuar në 08 Qershor, 2017 16:31

Qeveria shqiptare ka marrë kritita nga Komisioni Europian lidhur mosrealizimin e shpenzimeve buxhetore vitet e fundit. Në një raport të KE-së vijnë kritika për dështimin e vazhdueshëm të Shqipërisë në invstimet publike. Rënia e shpenzimeve sipas KE–së, është ndikuar nga interesat e ulëta të borxhit. 

Oborri Mediatik që gjallon pas Katundit Mediatik

Postuar në 13 Prill, 2017 13:05

Së fundmi në portale të ndryshme online, por edhe në faqet e televizioneve vihet re një praktikë “gazetarie” që sugjeron për lexuesin bisedat që kryeministri zhvillon me komentues të ndryshëm në profilin e tij në Facebook. Përveç ndonjë rasti kur thuhet ndonjë gjë me vlerë, apo përcillet ndonjë mesazh, kjo praktikë “pune” nuk justifikohet as për interesin publik dhe as për kriterin profesional. Së pari shumica e portaleve që transmetojnë këto qyfyre politike qëndrojnë në klikime poshtë numrit të ndjekësve të kryeministrit Rama në Facebook. I cili ka sot më shumë se 1 milionë ndjekës.

Gazetarët si armiq të shtetit në Ballkanin Perëndimor

Postuar në 03 Dhjetor, 2016 10:56

Kërcënime me vdekje, dhuna dhe sulmet fizike, frikësimi i drejtpërdrejtë dhe kërcënimet verbale janë shpesh pjesë e jetës së përditshme për shumë gazetarë në Ballkanin Perëndimor. Ndaj shkrimeve kritike dhe investigative reagojnë madje në mënyrë të përsëritur me padi të justifikuara shpesh me akuza të dyshimta dhe fushata vërtetë të pista edhe përfaqësuesit e institucioneve shtetërore.

Mbi “artistin në detyrë” dhe paranojën kombëtare: ç’thotë bota për ne!

Postuar në 15 Nëntor, 2016 14:57

Sot në disa media është përcjellë një raportim, apo ndoshta dy të tilla, i ekspozitës së Edi Ramës në New York. “The Guardian” dhe “The Telegraph”, citohen në mediat shqiptare për shkrime, apo qoftë edhe një shkrim i rishpërndarë, që është i mbushur me entuziazmin e një Edi Rame ekzotik.

Pages

Subscribe to RSS - kritika