kqz

Pallavra story me KQZ

Postuar në 23 Qershor, 2019 14:21

Ka nja dy ditë që qarkullon në mediat që jetojnë në xhepin e pushtetit një “lajm” për zgjedhjet e vitit 2011. Kur sipas këtij interperetimi pushteti I vidhte votat e fitores Edi Ramës, asokohe kryetar bashkie në Tiranë. Temë në fjalë e ka marrë edhe një faqe, realstory.al, tekstin e së cilës e kanë riqarkulluar disa media të tjera.

Thuhet ndër të tjera në këtë teskt:

Paralajmëron shpërndarjen e Parlamentit

Postuar në 14 Qershor, 2019 14:42

Presidenti i Republikës duket se po paralajmëron shpërndarjen e Parlamentit teksa me një letër zyrtare i kërkon Komisionit Qendror të Zgjedhjeve numrin zyrtar aktual të mandateve parlamentare. Meta i kujton KQZ-së se ka shpallur rezultatin e zgjedhjeve të vitit 2017 me vendim të posaçëm ndërkohë që situata e prodhuar nga procesi elektoral në fjalë ka ndryshuar me bojktoin dhe dorëzimin e mandateve nga përfaqësues të opozitës.

Legjitimiteti i dyshimtë i një date, delegjitimim i zgjedhjeve

Postuar në 13 Qershor, 2019 14:34

Zgjedhjet e 30 qershorit duket se do të jenë asgjë më shumë se fasada e një vullneti të njëanshëm politik. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve është ndarë në qëndrimet e veta për sa i përket dekretit të fundit të Presidentit të Republikës që shfuqizon datrën e zgjedhjeve të caktuara me një dekret të mëparshëm. Kryetari i Komisionit, Klement Zguri ka deklaruar se institucioni duhet të ndalë punën e nisur për zgjdhjet sepse dekreti i kreut të shtetit është botuar në Fletoren Zyyrtare:

Mbrojtje anglisht e shkeljes së KQZ-së për vlefshmërinë e dekretit të Presidentit

Postuar në 11 Qershor, 2019 13:43

Qeveria e z. Rama ka ndërmend të stabilizojë situatën politike përmes Kushtetutës dhe jurisprudencës. Së fundmi po qarkullon një material në anglisht që trajton dhe analizon aktin e Presidentit të Republikës për shfuqizimin e dekretit për caktimin e datës së zgjedhjeve , që thuhet se u është dërguar ambasadave të ndryshme.

Nëse lexon materialin që është një renditje dhe asryetim i vendimit të fundit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve aty vëren lehtësisht nivelin e juristëve të PS-së, apo atyre që mbrojnë qëndrimin e saj përmes një kontradikte flarante.

Socialistët e KQZ-së nuk njohin dekretin e Presidentit. Kryeministri nuk dëgjon as juristët e vet

Postuar në 10 Qershor, 2019 15:03

Të gjithë juristët e njohur të vendit kanë komentuar së fundmi se dekreti i presidentit mund të gjykohet për vlefshmërinë e tij vetëm nga gjykata.

Edi Rama ka vepruar ndryshe. Ai ka autorizuar Komisionin Qendror të Zgjedhjeve që të shpallë pavlefshmërinë e dekretit, edhe këtu me anë të anëtarëve të zgjedhur prej partisë së vet.

Kryetari i KQZ-së, Klement Zguri, ka braktisur mbledhjen dhe vendimin e ka marrë Denar Biba.

Te ndërkombëtarët tabulatet e Ballës e Gjinkurit

Postuar në 21 Maj, 2019 21:56

Dy nga njerëzit më të afërt politikë të kryeministrit, të cilët janë marrë drejtëpërdrejti me çështjet e zgjedhjeve, Taulant Balla dhe Damian Gjiknuri janë denoncuar nga PD te ndërkombëtarët për ndërhyrje në Komisionin Qëndror të Zgjedhjeve.

Të paktën këtë pretendon, Lulzim Basha që tha nga Berati se tabulatet me bisedat shantazhuese të dy eksponentëve socialistë tashmë janë në kancelaritë perëndimore.

Fituesi për prodhimin e fletëve të votimit për zgjedhjet lokale shpallet javën që vjen

Postuar në 20 Prill, 2019 15:02

Fituesi për prodhimin e Fletës së Votimit për zgjedhjet lokale të qershorit 2019 pritet të shpallet brenda javës që vjen.  Burime nga Ministria e Brendshme bëjnë me dije për ResPublica se procesi i parë i prokurimit është pezulluar nga Komisioni i Prokurimit Publik që nuk ishte në gjendje të shqyrtonte ankesën e kompanisë Albdesign për shkak të ngarkesës në punë. 

Konfidencialiteti i pafajësisë së zyrtarit publik(dokument)

Postuar në 01 Mars, 2019 16:46

Materiali që po sjellim më poshtë është shkëputur nga raporti paraprak i Kontrollit të Lartë të Shtetit pas audititmit në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve. Ai daton në muajin korrik të vitit 2018 dhe konsiston në 97 faqe. Siç kemi shkruajtur më parë, draft-raporti konstatonte shkelje të rënda me dëm ekonomik nga zv.kryetari aktual i KQZ-së, z. Denar Biba, observacionet e të cilit janë rrëzuar thuajse në të gjitha rastet nga grupi i auditit.

Kontrolli i Lartë i Shtetit kryqëzon ish-kryetarin e KQZ-së, Denar Biba

Postuar në 28 Gusht, 2018 20:38

Kontrolli i Lartë i Shtetit ka përpiluar së fundmi Raportin Paraprak të Auditimit në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve për periudhën 2016-2017. Një kopje e raportit disponohet nga ResPublica dhe në të duhet thënë se evidentohen shkelje të mëdha me dëm ekonomik.

Rasti Rakipi/Zbatim i ligjit apo lojë politike?

Postuar në 29 Dhjetor, 2017 13:57

Prej disa ditësh, Prokuroria e Përgjithshme e Republikës ka vënë në lëvizje procesin e heqjes së mandatit për dy deputetë të Kuvendit të Shqipërisë. Konkretisht për deputetin e PDIU-së, Aqif Rakipi dhe deputetin e LSI-së, Gledion Rehovica.

Pages

Subscribe to RSS - kqz