kostoja

Rezervat e sigurisë së karburanteve, kosto 500 milionë euro

Postuar në 12 Korrik, 2019 10:19

Një projektligj i qeverisë, që parashikon detyrimet për krijimin dhe mbajtjen e menaxhimin e rezervave të sigurisë për naftën bruto dhe nënproduktet e saj, për të siguruar një nivel të lartë të sigurisë së furnizimit me naftë bruto në vend, ka ngjallur reagimin e aktorëve të tregut.

Vendi më interesant në Shqipëri? Padyshim aksi Milot-Balldren

Postuar në 31 Maj, 2019 12:21

Revista ekonomike “Monitor” shkruan se aksi Milot – Balldren që u dha me koncesion kushton në fakt më pak se gjysma e shifrës në fjalë. Një gjë e tillë rezulton nga dokumentet e përpiluara nga vetë qeveria e z. Rama. 
 

Gjelbërimi i Tiranës/A e (keq)përdori kryebashkiaku Veliaj kryeministrin Rama?

Postuar në 03 Maj, 2018 21:25

Dje kryeministri Edi Rama nisi atë që e quan procesi i llogaridhënies publike. Siparin e hapin një takim në Tiranë në prani të kryetarit të Bashkisë Erjon Veliaj për të cilin Rama tha se:

Fatura e Veliajt sipas PD, 75 mijë lekë në muaj për çdo banor

Postuar në 23 Dhjetor, 2017 13:15

Këshilltarët e djathtë në Këshillin Bashkiak tëTiranës akuzojnë Kryebashkiakun Veliaj se me buxhetin e vitit 2018 ka dyfishuar taksat për banorët e kryeqytetit. Ata thonë se fatura që çdo banor i Tiranës do t’i paguajë bashkisë është 75 mijë lekë taksa në muaj.

Vendet e BE-së hedhin poshtë 20% të ushqimit

Postuar në 15 Korrik, 2017 10:50

Miliona ton ushqim në Evropë në vend që të konsumohet, përfundon çdo vit në mbeturina në një kohë kur 12% e popullsisë së botës përjeton urinë. Ky shpërdorim në terma ekonomike, vetëm sa i përket BE-së i kalon 140 miliardë eurot. Po aq të larta janë edhe kostot e ndotjes së mjedisit. Eurodeputeti grek i Syrizas, Kostas Chrysogonos i kërkoi Komisionit Europian të ndërmarrë iniciativa në kuadër të Bashkimit Evropian për të shmangur hedhjen e ushqimit në plehra dhe rishpërndarjen  për njerëzit që kanë nevojë.

Kostoja e reformës në drejtësi, 175 milionë euro

Postuar në 22 Nëntor, 2016 08:26

175 milionë euro në katër vite. Kaq do të shpenzojë qeveria shqiptare për vënien në jetë të reformës në drejtësi. Gazeta “shqiptarja.com” citon një dokument të Ministrisë së Drejtësisë, titulluar “Strategjia Ndërsektoriale për Drejtësinë 2017-2020”, miratuar edhe nga Këshilli i Ministrave që hedh dritë mbi faturën e reformës.

OKB: Pranvera Arabe u ka kushtuar ekonomive të rajonit 614 miliardë dollarë

Postuar në 12 Nëntor, 2016 15:39

Pranvera Arabe, ose ndryshe zinxhiri i revoltave që çuan në përplasje të armatosur në shumë vende të Lindjes së Mesme duke nisur që nga viti 2010, ka kushtuar 614 miliardë dollarë. Kjo shifër del në një raport të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Komisioni Ekonomiko – Social për Azinë Perëndimore, sipas të cilit vlerësimi përfshin një tërësi faktorësh.

Anëtarësimi i detyrueshëm i bizneseve në Dhomën e Tregëtisë kushton 22 milionë euro në vit

Postuar në 02 Tetor, 2016 15:38

Ligji i anëtarësimit të detyrueshëm të bizneseve në dhomat e tregtisë ka një faturë financiare të lartë. Sipas përllogaritjeve paraprake kjo taksë e re e fshehtë e ngarkon biznesin me rreth 22 milion euro detyrime të reja në një vit.

"TemaTv"

Tarifat e reja të siguracionit të makinave, Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare refuzon të japë sqarime

Postuar në 25 Gusht, 2016 17:38

Siguracioni i makinës është rritur me 25 %. Të gjitha kompanitë e sigurimeve ofrojnë të njëjtat çmime, duke mos u lënë mundësi qytetarëve të zgjedhin një çmim konkurrent. Në vëzhgimin e bërë nga Tema Tv, sjellim detajet e tarifave bazuar mbi fuqinë motorike të mjeteve dhe reagimin e qytetarëve, që e konsiderojnë shumë të lartë çmimin, për rrugët që ofron vendi ynë. Ndërkohë Autoriteti i Mbikëqyrjes Finaciare nuk iu përgjigj interesit të Tema TV.

122 mijë dollarë në vit për prerjen e flokëve

Postuar në 13 Korrik, 2016 23:21

Presidenti francez, Hollande harxhon 122 mijë dollarë në vit për prerjen e flokëve të tij dhe rregullimin e tyre. Lajmi është bërë publik nga satirikja franceze “Canard Enchainé”. Shifra është serioze, por aq shumë sa e bën presidentin francez dhe flokët e tij satirikë në kulm. Fundja, po ta shohësh nga paraqitja e të mos e njohësh, Hollande mund ta marrësh për çdo gjë. Dhe ky mendim nuk ndryshon edhe kur merr vesh se ato që janë flokë të tij kushtojnë 122 mijë dollarë.  Si xhanëm nuk doli kjo e dhënë te “Panama Pappers”?

Pages

Subscribe to RSS - kostoja