korrupsioni

Një drejtësi jo profesionale*

Postuar në 11 Dhjetor, 2016 12:34

Seanca fillon. Mbrojtja e dy të dëmtuarve, nga një grup fajdexhinjsh, jep një propozim. Kërkon që klientët e tij të pranishëm në gjykatore të dëgjohen nga trupi gjykues me videolink, me arsyetimin se ata ndihen të kërcënuar nga të akuzuarit, të cilët janë gjithashtu të pranishëm në sallë. Pranë rreshtave të bankave, ku janë të ulur të dëmtuarit dhe të akuzuarit, qëndrojnë pesë a gjashtë policë (sic!). Gjykatësi ia miraton kërkesën mbrojtjes pa hezitim, pa u kërkuar prova nëse janë reale kërcënimet apo vetëm frikë e të dëmtuarve.

Reformë në drejtësi, apo Ligj dhe Drejtësi sipas Spartak Ngjelës?

Postuar në 09 Dhjetor, 2016 13:14

Dy ambasadorët kryesorë në Tiranë, Romana Vlahutin e BE-së dhe Donald Lu i SHBA-së po marrin një rol publik krejt të papranueshëm e që nuk mund të justifikohet më me asgjë. Këshilltarë të popullit shqiptar, akordues të telave antikorrupsion, paralel me çdo institucion, dy diplomatët përftojnë pamjen e një partie politike informale. Sot, në Ditën Ndërkombëtare kundër Korrupsionit, Romana Vlahutin tha ndër të tjera:

Edhe VOA investohet në pastrimin e drejtësisë, materialin e Prokurorisë e promovon si gazetari investigative të BIRN (Video)

Postuar në 07 Dhjetor, 2016 11:03

Investimi shumëplanësh i amerikanëve për reformën në drejtësi duket se ka hyrë në një fazë të dytë, atë të mediatizimit të rasteve të korrupsionit në gjyqësor, përmes seksioneve të shpallura si gazetari investigative, në rastin konkret rrjeti BIRN. Materiali që ka parë dritën e publikimit është një përgjim ndaj gjyqtarit të Sarandës, Rasim Doda i arrestuar për rryshfet.

"Fletërrufetë" pa emër të z. Lu

Postuar në 05 Dhjetor, 2016 14:12

Sot u rishfaq me tone të forta ambasadori I SHBA-së në Tiranë, Donald Lu. Çështja e ligjit të Vettingut, përkthimit problematik të tij, duket se ka nervozuar selitë diplomatike kryesore, që gjenden nën akuzën se janë të njëanshme. Por më shumë sesa ky moment, Lu është dëshmuar I nervozuar nga ndjekja e rrugës proceduriale kushtetuese nga PD-ja dhe grupet e interesit, që po ankimojnë në Gjykatën Kushtetuese një seri ligjesh. Në një optikë politike kjo do të thotë fitim I kohës dhe bllokim I zbatimit të ndryshimeve të reja përpara zgjedhjeve.

Shqipëria, një nga modelet e regresit demokratik në Ballkan/Roli i BE-së në mbulimin e korrupsionit

Postuar në 24 Nëntor, 2016 10:58

Regresi demokratik në Ballkanin Perëndimor është tashmë një realitet I prekshëm dhe rrokshëm gjerësisht. Ka disa të dhëna të qarta që flasin për normalizimin e një klime pandëshkueshëmrie, korrupsioni dhe stanjacioni të qëllimshëm që reflekton kapjen e sistemit nga një elitë e ngushtë. Trajtimi i këtij problem që lind nga zbehja e rolit dhe forcës së BE-së si pol orientues dhe korrigjues për rajonin tij kërkon mediatizimin e tij në kuptimin që edhe konçesionet pragmatike të BE-së ndaj vendeve me qeverisje të korruptuar të mos ndodhë.

Ekonomistët më të mirë të Shqipërisë

Postuar në 28 Tetor, 2016 09:44

Shpesh në media deklarohen dy apo katër ekonomistët më të mirë të Shqipërisë, apo tre më të mirët e fushës së ekonomisë dhe të bën përshtypje fakti që kjo mënyrë veprimi nxjerr në dukje vetëm dy, tre a katër persona që kanë qenë për vite me radhë ata që kanë vendosur në lidhje me fatin e ekonomisë së Shqipërisë, ekonomi që në fakt është në gjendjen më të keqe të mundshme dhe kjo duket në nivelin e jetesës së qytetarëve të këtij vendi.

44 ekspertë gjermanë e austriakë infiltrohen në institucione për të luftuar korrupsionin

Postuar në 05 Tetor, 2016 10:24

44 ekspertë të huaj do te asistojnë për një periudhë 30 mujore institucionet shqiptare në forcimin e politikave dhe burimeve njerezore per luftën ndaj korrupsionit.  Përmes këtij projekti binjakëzimi, institucionet gjermane dhe austriake do të ndihmojnë drejperdrejt institucionet shqiptare në zbatimin e politikave kundër korrupsionit.  Ky projekt do të udhëhiqet nga Koordinatori Kombëtar Kundër Korrupsionit, Bledi Çuçi.

Drejt një Republike Penale. Fanatizmi penal ndaj korrupsionit, burg edhe për Premtime!!!

Postuar në 04 Tetor, 2016 10:06

Nëse lexon dispozitat e reja të ligjit Anti Mafia, quajtur zyrtarisht si ligji “Për parandalimin dhe goditjen e krimit të organizuar, trafikimit dhe korrupsionit dhe krimeve të tjera të rënda në nëpërmjet masave parandaluese kundër pasurisë”, mund të imagjinosh si nuk është hartuar nga nevoja për një sistem efikas dhe menaxhim optimal të parasë publike, por nga ai i një regjimi të sterilizuar nga korrupsioni me të këqinjtë që tanimë ndodhen në burg.

“Edi Rama ka krijuar klikë. Kushdo mund të zëvendësojë një kryeministër që ka harruar se është zgjedhur për të qeverisur”

Postuar në 26 Shtator, 2016 12:36

Mustafa Nano ka përsëritur sot qëndrimin e tij rreth problemeve të qeverisjes së Edi Ramës, kur përmes një interviste në gazetën “Panorama” ka theksuar sërish akuzat e tij.
“Por nuk është vetëm kjo. Rama ka bërë gjëra më të rënda. Dhe më e rënda është se ai ka krijuar një klikë të tijën, që në një masë të madhe është e njëjta klikë e vjetër që sundonte edhe në kohën e Berishës. Hiq këta që bilbilosin nga Shqupi sot, të tjerët janë ata që ishin. Klika është e palëvizshme.
Dhe Rama do që gjithë Shqipërinë ta vërë në shërbim të kësaj klike”, është shprehur Nano.

Korrupsioni, krimi dhe demarkacioni, pengesat e kosovarëve për të lëvizur në Europë

Postuar në 13 Shtator, 2016 10:57

Ambasada e Gjermanisë ka ripërsëritur se vetëm atëherë kur të plotësohen kriteret e vëna nga Bashkimi Evropian, mund të liberalizohen vizat.  Kushti është që Kosova do të duhet të ratifikojë Marrëveshjen e kufirit me Malin e Zi dhe të fuqizojë luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Pages

Subscribe to RSS - korrupsioni