kontaminimi

Skandali në maternitetin “M. Geraldinë”/Të kontaminuara sallat operatore, inkubatorët dhe maskat e bebeve

Postuar në 09 Shtator, 2019 15:28

Infeksionet spitalore mund të bëhen shkak për sëmundje të rënda dhe në rastin e fëmijëve të sapolindur, alarmi bëhet akoma më i madh. Një raport i Institutit të Shëndetit Publik nxjerr në pah shkallën e ekspozimit ndaj mikroorganizmave që i shkaktojnë këto infeksione. Kërkimi shkencor i publikuar në faqen e ISHP-së është kryer në repartin e obstetrikës dhe gjinekologjisë, ku janë analizuar mjetet dhe zonat me risk të lartë infeksioni. Zonat e analizuara kanë rezultuar me nivel të konsiderueshëm kontaminimi dhe mundësi për infeksione si ai i shkaktuar nga stafilokoku ose E.Coli.

Çfarë duhet të ndodhë më te dikasteri i Ilir Beqjas? "Dita" shkruan se është urdhëruar zbrazja e QSUT-së

Postuar në 23 Nëntor, 2015 17:32

Ky lajm është publikuar nga gazeta "Dita" në faqen e vet online. Si një rast i paprecedentë që e thekson mjerimin ku ndodhet ky vend, po e përcjellim ashtu siç rapotohet nga "Dita": 

Subscribe to RSS - kontaminimi