kongresi

Trump merr mbështetjen nga Kongresi, Ryan: Do të jetë president shumë i suksesshëm

Postuar në 15 Nëntor, 2016 17:24

Drejtuesi i Kongresit, Paul Ryan, shprehet se Trump do të jetë një president shumë i suksesshëm.

Jo vetëm në Shqipëri/Trump: "1.8 milionë të vdekur, ende në listat e zgjedhësve". Kufizim mandatesh për anëtarët e Kongresit

Postuar në 23 Tetor, 2016 14:52

Kandidati republikan Donald Trump, ka bërë dy deklarata të reja që mund të jenë ndikuese:

Së pari, ai do të propozojë(nëse zgjidhet president) një amendament kushtetues që kufizon numrin e mandateve për anëtarët e Kongresit. Dhe së dyti, ai ka deklaruar se në listat e zgjedhësve janë ende emrat e 1.8 milionë të vdekurve, "disa prej të cilëve", siç tha ai, "votojnë me siguri".

Trump është syrtarisht kandidati i republikanëve

Postuar në 20 Korrik, 2016 12:05

Donald Trump është syrtarisht kandidati i republikanëve për President. Rreth 1 vit pas shpalljes së papritur të kandidaturës, miliarderi amerikan siguroi nominimin presidencial, në ditën e dytë të kongresit kombëtar të partisë. Kryetari i dhomës së ulët të Kongresit Amerikan, Paul Ryan, u bëri thirrje delegatëve republikanë të mbështesin Trampin, një ditë pasi u vunë re disa përçarje në hapjen e kongresit të partisë.

Socialistët e Shqipërisë dhe minoritarët, dy popuj miq

Postuar në 02 Korrik, 2016 13:10

Populli socialist dhe populli minoritar grek në Shqipëri janë dy pouj miq. Këtë e thotë kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama në kongresin e Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut. “Motra dhe vëllezër minoritarë, i dashur Vangjel, i dashur dhe i paharruar Solis. Pavarësisht momenteve të caktuara, koniunkturave që na kanë parë herë më afër herë më larg, në fakt ne kemi qenë përherë pranë. Historikisht për PS minoriteti ka qenë i afërt. PS ka të drejtë të krenohet për të gjithë solidaritetin që ka treguar në 25 vjet me popullin e minoritetit.

Miratohet me konsensus në Kongresin amerikan, kontroll e-mailit vetëm me mandat

Postuar në 28 Prill, 2016 15:16

Dhoma e Përfaqësuesve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka kaluar dje me konsensus Aktin mbi Privatësinë e E-mail-it. Ai u miratua në mënyrë unanime duke i kthyer në një nga aktet më konsensuale të Kongresit. Akti është një hap përpara në ruajtjen e privatësisë në komunikimin elektronik që mund të hapë një dritare për përshtatjen e tij edhe në vende të tjera, ku përgjimi, survejimi dhe aksesi në të dhëna është kthyer një problem real.

Pavlefshmëria e thirrjes së referendumit

Postuar në 25 Mars, 2016 11:35

Duke iu referuar nenit 45 dhe 72 të statutit të PS sipas të cilit referendumi zhvillohet me iniciativë të Asamblesë Kombëtare, me vendim të Kongresit të PS dhe me kërkesën e 1/3 të anëtarësisë së partisë, deputetja Mimoza Hafizi kërkon pavlefshmërinë e thirrjes së referendumit për mandatin e kryetarit.

Fjalë të mira për partinë edhe nga të dëbuarit

Postuar në 25 Mars, 2016 11:13

Arben Malaj ka dhënë sot një intervistë për gazetën “Panorama” ku prononcohet për debatet në Partinë Socialiste, për vendimet e Kongresit, referendumin dhe çështjen e zgjedhjeve. Thotë Malaj: “Referendumi ka legjitimitetin e votës mbështetëse të Kongresit. Ballafaqimi i alternativave për të cilat do të votohet nuk duhet të jetë një luftë e përditshme mediatike. Aksesi mediatik i Kongresit, si edhe diskutimet dhe debatet televizive rreth tij kanë krijuar mundësinë që votuesit të jenë të informuar për argumentet pro dhe kundër.

Lart e më lart...

Postuar në 20 Mars, 2016 15:44

Kongresi i Partisë Socialiste përfundoi dhe ovacionet në kësi rastesh janë të pashmangshme nga ata që janë pjesë e tij. Shpresa se analizën reale do ta bëjnë ata që kanë përvojë në këto punë e zhbën disi një intervistë e Servet Pëllumbin për gazetën “Dita”, sipas të cilit Kongresi e çon PS-në në drejtimin e duhur. “U konfirmua një mbështetje e fuqishme për këtë mazhorancë qeverisëse dhe për reformat e thella që ajo ka ndërmarrë.

Nëse ka një Kënetë në Shqipëri, kjo e ka emrin: PS

Postuar në 19 Mars, 2016 19:07

Është viti 2016 dhe me gjasë kanë mbetur vetëm dy persona që vijojnë të mbajnë fjalë nga tribunat që nga viti 1991: Sali Berisha dhe Gramoz Ruçi. Të gjithë të tjerët, që nisën rrugën politike 25 vite më parë, ose janë spostuar, ose janë tërhequr, ose kanë humbur rëndësinë që kanë patur. Kjo sidomos në Partinë Socialiste që ka kaluar disa trauma të brendshme, të etiketuara shpesh si reforma dhe zhvillim demokratik i brendshëm.

“Në PS ka një pakicë që shpall armiq atë që kërkon zgjedhje”

Postuar në 19 Mars, 2016 18:32

Ben Blushi ka përsëritur kritikat dhe akuzat e tij ndaj ekipit që drejton sot PS-në duke nënvizuar se në këtë parti e drejta po mbytet. “Unë mendoj se e drejta e gjithësecilit po mbytet. Një pakicë e pavotuar po detyron një shumicë ta pranojë atë si shumicë pa zgjedhje. Nëse kjo pakicë ka një meritë, ajo është pengmarrja e PS. Për këtë pakicë, nëse kërkon zgjedhje, zgjidhje apo mbledhje je 3 herë armik. Nëse do më shumë punësim je shumë armik, nëse do rritje pagash je shumë më shumë armik.

Pages

Subscribe to RSS - kongresi