konference

Ndryshon drafti i Konferencës për Luftën Antifashiste

Postuar në 14 Gusht, 2019 00:20

Ndryshon drafti i Konferencës Shkencore Mbarëkombëtare dhe Ndërkombëtare kushtuar rezistencës antifashiste të popullit shqiptar gjatë Luftës së Dytë Botërore, i parashikuar të mbahet më 15 nëntor dhe i organizuar nga Akademia e Shkencave të Shqipërisë.

Tema e konferencës, e bërë publike vetëm disa ditë më pare, ka ngjallur polemika mes vetë studiuesve dhe historianëve, ndërkohë që nuk kanë munguar as akuzat se kjo konferencë dhe Akademia e Shkencave po mohojnë luftën dhe se po përpiqen ta zëvendësojnë atë me konceptin e Rezistencës Antifashiste.

Përgjigje për alibinë e burgut dhe shkarkimin

Postuar në 11 Qershor, 2019 18:09

Ilir Meta bëri daljen e dytë publike brenda 48 orësh ku mbrojti sërish vendimin për shfuqizimin e datës së zgjedhjeve, duke thënë se kishte të dhëna se  për shkak të interesave të grupeve brenda dhe jashtë  situata vendit mund të shfrytezohej për akte qe do cënonin stabilitetin dhe rendin publik.

Ai foli për një darkë sekrete me Edi Ramën ku i komunikoi vendimin  për të shfuqizuar dekretin, pasi  kryeministri nuk kishte rënë dakord për të ofruar një datë.

Maqedonia duhet të ribëhet shtet me koncept të ri

Postuar në 01 Gusht, 2016 18:51

Numri i popullsisë në Maqedoni

Subscribe to RSS - konference