konferenca

Shqipëria sipas Berishës

Postuar në 12 Janar, 2016 23:11

Në konferencën e thirrur me gazetarët ish- kryeministri Berisha u ndal në situatën e kriminalitetit në vend. Ai tha se ka inefiçencë dhe paralizë e organeve të rendit duke e krahasuar nivelin e rendit dhe sigurisë në 10 ditëshin e parë të janarit me atë të vitit '97.

Ish-kryeministri e cilësoi serioze situatën edhe në ekonomi ku sipas tij në dy muaj kanë humbur vendet e punës 73 mijë qytetarë shqiptarë, ka rënë kreditimi për ekonominë, është dyfishuar defiçiti korrent i saj, ndërsa doganat janë në 78% të planit të tyre, çka sipas tij e detyroi qeverinë  të rishqyrtojë buxhetin.

Të inkriminuarit në Parlament, kryeministri përplas duart në tavolinë, por nuk përgjigjet

Postuar në 30 Dhjetor, 2015 13:41

Kryeministri Edi Rama ka dhënë sot konferencën e fundvitit me gazetarët. I shoqëruar nga garancia e menaxhimit mediatik, Endri Fuga, kryeministri u është përgjigjiur pyetjeve, disa prej të cilat nuk i priti mirë. U pyet p.sh për inkriminimin e deputetëve, por nuk dha ndonjë përgjigje për përgjegjësitë e tij në rast se vërtetohet se në Parlament do të rezultojnë 19 të inkriminuar.
“- “Zonjushë, nuk ka nëse”, - u përgjigj Rama duke përplasur duart. Por gazetarja këmbënguli duke ia përsëritur pyetjen.

Fleckenstein në Konferencën me krerët e komisioneve të Integrimit: Nuk ka integrim me gjyqësor të korruptuar

Postuar në 23 Tetor, 2015 10:24

Kryetarët e Komisioneve parlamentare të Integrimit të Shteteve pjesëmarrëse në Procesin e Stabilizim-Asocimit të Evropës Juglindore janë mbledhur në Tiranë në Konferencën e 11-të të radhës. Në fjalën e tij, kryetari i Kuvendit, Ilir Meta, tha se rajoni ynë ndodhet në një moment historik dhe në një fazë intensive të marrëdhënies kontraktuale me BE-në. “Mbarëvajtja në procesin e integrimit në Shqipëri dhe në vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor lidhet ngushtë me shpejtësinë e reformave, e cila do të garantonte çeljen e negociatave me BE-në.

Pages

Subscribe to RSS - konferenca