komunikimet

BE, kërkohet thyerja e komunikimeve të koduara si masë kundër terrorizmit

Postuar në 23 Qershor, 2017 10:53

Në samitin e fundit të BE-së në Bruksel, mbajtur më 22 qershor, është miratuar në parim thyerja e kodimit të komunikimeve elektronike përmes shërbimeve si Whatsapp. Kjo në emër të luftës kundër terrorizmit që po imponon rregulla dhe reduktim të hapësirës së lirisë së qytetarëve. Sipas drejtuesve të shteteve anëtare ky privilegj që u lejon terroristëve të komunikojnë nën perden e enkriptimit dhe privatësisë duhet të adresohet, pasi po ekspozon vendet ndaj goditjeve terroriste.

Kina lëshon të parin satelit kuantik(quantum) në botë

Postuar në 16 Gusht, 2016 11:18

Kina ka lëshuar në hapësirë të parin satelit kuantik(quantum satellite), apo që përdor komunikime përmes kompjuterëve kauntikë.
Sateliti u lëshua të martën nga baza e lëshimit në Jiuquan në shkretëtirën e Gobit dhe shpresohet që të realizojë komunikime të cilat nuk thyhen apo hakerohen me metoda klasike.
Është pra një hap më tej në sigurinë e komunikimeve, thyerja e të cilave krijon kosto gjithfarëshe në një sektor që sa vjen e zë më shumë vend në ekonomi dhe në ushtri.

Subscribe to RSS - komunikimet