kompetencat

Del urdhëri i delegimit për Cakajn

Postuar në 16 Prill, 2019 16:59

Ka dalë më në fund urdhëri i kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, ministër i Jashtëm dhe për Evropën i Republikës së Shqipërisë, Edi Rama, për delegimin e kompetencave të ministrit të Jashtëm dhe për Evropën, zv.ministrit për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj.

Urdhëri për kalim kompetencash të detyrave kaq të vështira për t’u shkruar dhe thënë është miratuar në datën 23 janar, por është publikuar vetëm këto ditë në Fletoren Zyrtare.

Gent Cakaj, ministër pa Urdhër delegimi kompetencash. QBZ: Nuk na ka ardhur gjë

Postuar në 06 Shkurt, 2019 14:41

Ministri i Jashtëm dhe për Evropën, Edi Rama nuk ka përcjellë ende urdhërin për delegimin e kompetencave për zëvendësin e tij, Gent Cakaj, në detyrë zv.ministër i Jashtëm. Kësaj pyetjeje nga Qendra e Botimeve Zyrtare iu dha përgjigja:

Nuk na ka ardhur ende asgjë

Delegimi është akt zyrtar që rregullohet në rastin e ministrit nga neni 102 i Kushtetutës dhe nga dispozitat e Kodit të Procedurës Administrative, që në nenin 29 përcakton se:

Avokati i Popullit: Hetim për tejkalim kompetencash nga Policia gjatë protestës

Postuar në 23 Nëntor, 2018 01:22

Lidhur me protestën e djeshme para Parlamentit nga ana e banorëve të zonës së Astirit, ka reaguar me një deklaratë edhe Avokati i Popullit. Më poshtë deklarata: 

Institucioni i Avokatit të Popullit po e ndjek në vazhdimësi situatën e krijuar si pasojë e kundërshtimeve për projektin e Unazës së Re.

Kompetencat e Lulzim Bashës si puna e titujve në përdorim

Postuar në 29 Qershor, 2017 17:43

Pretendimeve për shkelje stauti, Partia Demokratike i është përgjigjur me një deklaratë përmes së cilës referon në mënyrë interpretiave statutin e partisë për veprimet e kryetarit Lulzim Basha. Sipas këtij interpretimi kompetencat e kryetarit i kalojnë nënkryetarëve dhe sekretarit në mungesë të kryetarit dhe me autorizim të tij. Pra jo në mungesë të kryetarit, OSE me autorizim të tij. Nga kjo pikëpamje, PD-ja e sotme i ngjan atyre titujve të pronësisë në përdorim që kaq shumë i mbolli në Shqipëri ai ligji i famshëm nr. 7501.

Subscribe to RSS - kompetencat