komisioni europian

KE: Shqipëria ka punuar keq në mbledhjen e të ardhurave. Faktorë kyç: TVSH-ja dhe akciza

Postuar në 25 Janar, 2016 18:06

Raporti tremujor i Komisionit Europian për zhvillimin ekonomik në vendet kandidate ka konstatuar pika të dobëta. Të dhëna negative raportohen edhe në tregues si të ardhurat dhe shpenzimet. “Raporti vëren se mungesa u shkaktua kryesisht nga të ardhurat më të ulëta se sa priteshin nga TVSH-ja (3.8% nën plan) dhe akcizës (10.2% më pak). Megjithatë, shkalla në të cilën nuk janë realizuar shpenzimet ka qenë edhe më e madhe më me 7.9%”, raporotn “Monitor”.

Progres-raporti, Komisioni Europian nxin situatën në sistemin e drejtësisë

Postuar në 10 Nëntor, 2015 11:57

Komisioni Europian ka publikuar sot progres-raportin për Shqipërinë për përmbushjen e 5 prioriteteve kyçe, i cili mbulon një periudhë kohore nga Tetori i vitit të kaluar deri në Shtatorin e këtij viti.
Theksi vihet tek reforma në drejtësi.

Zgjedhjet

Nuk ka hapje negociatash këtë vit. “Shqipëria duhet të bindë me vepra, jo me fjalë”

Postuar në 02 Shtator, 2015 12:22

Komisioni Europian duket se nuk do të rekomandojë hapjen e negociatave me Shqipërinë këtë vit. Në një intervistë për “shqiptarja.com”, raportuesi i KE-së për vendim tonë, Knut Fleckenstein, shpreht në mëdyshjeër hapjen e negociatave, dyke shtuar se përpara Shqipërisë mbeten reformat më të vështira dhe ato më sfidueset. “Që nga aplikimi i saj për anëtarësim në BE në vitin 2009, Shqipëria ka kryer një sasi mbresëlënëse reformash. Megjithatë, reformat që kanë mbetur për tu kryer tashmë, janë më të rëndësishmet dhe ato më sfidueset.

Emergjenca e imigracionit? Është Gënjeshtër

Postuar në 23 Gusht, 2015 13:13

U bënë muaj tashmë që Gjermania ankohet dhe paralajmëron për emergjencën e imigracionit. Dhe ndonëse vala migratore në masë është nga zonat e luftës, Berlini zyrtar flet për rikthim të regjimit të vizave me vendet e Ballkanit Perëndimor. E pashpjegueshme është se për cilat aryse po kërcënohet të penalizohen vende që përfaqësojnë një pikë në ujë, në “oqeanin” e lëvizjeve migratore. Berlini ka folur për imigracion të organizuar, me kriterin e profesioneve, por nëse u besojmë shifrave që sillen nga Komisioni Europian, shqetësimi që po pompohet me kaq forcë është thjesht Gënjeshtër.

Pages

Subscribe to RSS - komisioni europian