komisioni

PS pranon nisjen e debatit për ndryshimin e sistemit zgjedhor

Postuar në 24 Maj, 2019 14:09

Paralelelisht me tentativat që po bëhen për të shtyrë datën e zgjedhjeve lokale, mazhoranca duket se po bën lëvizjet e saj që ky diskutim të mos përfshijë zhvillimin në të njëjtën kohë edhe të zgjedhjeve të përgjithshme parlamentare.

Komisioni i Posaçëm Parlamentar për Reformën Zgjedhore që drejtohet nga Damian Gjiknuri dhe Rudina Hajdari lëshoi një njoftim sipas të cilët mazhoranca është e hapur të nisë diskutimin për ndryshimin e sistemit zgjedhor, çka nënkupton zhbërjen e marrëveshjes së 2008 mes Berishës e Ramës për ndryshimin e Kushtetutës.

Pothuajse gjysma e tenderave me shkelje

Postuar në 15 Maj, 2019 11:08

Pothuajse gjysma e subjekteve  që janë ankuar për procedat në tendera kanë marrë të drejtë nga Komisioni i Prokurimit Publik.

Gjatë raportimit vjetor në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë, kryetarja e këtij autoriteti, Evis Shurdha, tha se në vitin 2018-ë operatorët ekonomikë që kanë marrë pjesë në tendnera kanë dorëzuar 1145 ankesa pranë Komisionit të Prokurimit Publik.

Orikum-Dukat, 70 milionë euro për 14.7 km. Deputeti Shehaj: Kushton 16 mln euro

Postuar në 11 Shkurt, 2019 23:25

Deputeti i Partisë Demkratike Agron Shehaj, ka deklaruar sot në Komisionin Parlamentar të Veprimtarive Prodhuese, se koncesioni i rrugës Orikum-Dukat, po u vjedh shqiptarëve 56 milionë euro. Duke folur gjatë diskutimit për projektligjin e ri “Për Partneritetin Publik-Privat”, Shehaj bëri këtë vlerësim:

Venecia zhvlerëson nismën e PD për vetting-un në politikë

Postuar në 05 Dhjetor, 2018 20:50

Komisioni i Venecias i ka kthyer përgjigje Kuvendit mbi draftin e opozitës për Vettingun në Politikë.

Në opinionin 20 faqesh thuhet se drafti ka mangësi për mënyren si do të kryhet ky proces dhe se nuk është e qartë nëse Shqiperisë i duhet edhe një tjetër ndërhyrje në Kushtetutë, përderisa ekzistojnë ligjet e Reformës në Drejtësi.

Gjithesesi Komisioni i Venecias ka vërejtur se në opinionin paraprak se në Shqipëri vijon të jetë shqetwsuese çështja e kontakteve të politikanëve me elementë kriminalë.

Mangesitë e raportuara nga Komisioni i Venecias

BE rrëzon buxhetin e Italisë (letra)

Postuar në 06 Tetor, 2018 11:14

Komisioni Evropian ka hedhur poshtë projektbuxhetin preliminar të qeverisë italiane, sipas La Repubblica.
Në të njëjtën kohë, sipas informacionit, Komisioni shprehu shqetësim serioz për rritjen e deficitit qeveritar.

Qëndrimi negativ i Komisionit ka të bëjë veçanërisht me raportin e deficitit ndaj PBB-së, i cili parashikohet të arrijë 2.4% në projektbuxhetin paraprak për 2019.

Vjen mandata e BE për Teatrin. Skanim ligjit “Fusha”

Postuar në 31 Korrik, 2018 20:41

Drejtori i Ballkanit Perëndimor i ka kthyer përgjigje letrës së një grupi deputetësh të Partisë Demokratike për çështjen e Teatrit, ku konfirmohet se Brukseli po shqyrton nëse ligji “Fusha” për shembjen e Teatrit dhe ngritjen e Kullave është në përputhje me Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit dhe rregullat e Bashkimit Europian në fushën e ligjit për konkurencën dhe prokurimet publike.

Kumbaro nuk gjen kohë për Teatrin: Kam axhendë të ngjeshur

Postuar në 24 Qershor, 2018 12:57

Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro nuk do të marrë pjesë në dëgjesën e thirrur nga Komisioni i Edukimit për projektligjin mbi ofertën e pakërkuar të kompansië “Fusha. Shp.k” për të ngritur Kulla biznese dhe një godinë multifunksionale me salla teatri aty ku sot ndodhet godina ekzistuese.

Kryetarja e Komisionit, Albana Vokshi bëri publike një shkrese, ku ministrja Kumbaro njofton  se nuk do të paraqitet të hënën në Komisionin Parlamentar për shkak të axhendës së saj.

Zyrtare nga AKEP/Paguajmë për internet 4G, marrim shërbim 2G nga operatorët celularë

Postuar në 23 Maj, 2018 16:17

Abonentët e operatorëve të telefonisë celulare paguajnë për shërbime që nuk i përfitojnë. Shqetësimi është ngritur në Komisionin e Veprimtarisë Prodhuese, ku kryetari i AKEP-it, Ilir Zela e ka justifikuar këtë me vështirësinë e dhënies së lejeve të ndërtimit të kullave për mbulim më të mirë me valë.

Kalon vetting-un gjyqtarja e Tiranës

Postuar në 14 Maj, 2018 10:22

Manjola Xhaxho, gjyqtare në Gjykatën e  Tiranës ka kaluar Vetting-un. Ajo është konfirmuar në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, i cili ka vlerësuar se gjyqtarja nuk ka probleme me integritetin e figurës dhe deklaratën e pasurisë.

Per gjyqtaren ka vetëm dy ankesa, por në asnjërën prej tyre nuk ka patur shkelje ligjore si dhe nuk ka ësnjë masë disiplinore. Xhaxho është gjyqtarë në Gjykatën e Tiranës dhe gjithashtu kandidate për Këshillin e Lartë Gjyqësor dhe u be pjesë e listës prioritare për të kaluar në sitën e vettingut.

Debat për tekstin e Gjeografisë së Shqipërisë në Parlamentin grek

Postuar në 05 Tetor, 2017 11:37

Në Greqi është kthyer në çështje politike problemi me tekstet mësimore të shkollave në Shqipëri që prekin tema të karakterit historik dhe gjeografik. Dy vendet kanë ngritur prej vitesh një komision të përbashkët për rishikimin e teksteve dhe pastrimin e libra e shkollore nga përcaktimet irredentiste apo përmbajtjet me frymë nacionaliste. 

Pages

Subscribe to RSS - komisioni