kometa

"Brenda kometës Churyumov-Gerasimenko(video)

Postuar në 02 Mars, 2020 15:46

Videoja është realizuar nga 400 mijë fotot e marra nga sonda "Rosetta".

Zbulohet objekti i dytë që hyn në sistemin diellor nga jashtë

Postuar në 12 Shtator, 2019 16:18

Një astronom amator nga Ukraina, Gennady Borisov, ka zbuluar një kometë që nuk është nga sistemi ynë diellor. Emri që i është dhënë kometës nga shkencëtarët pas verifikimit është C/2019Q4(Borisov) dhe ajo lëviz shumë shpejt për t’u bjerë nën ndikimin e graviteti i Diellit.

Zbulohet vëllai i madh i Kometës “Halley”

Postuar në 10 Shkurt, 2017 20:54

Një grup astronomësh në Gjermani kanë bërë një zbulim që mund të hedhë dritë mbi krijimin e jetës në tokë, miliarda vjet më parë. Duke përdorur teleskopin hapsinor të NASA-s, Habëll ata zbuluan një objekt gjigant, i ngjashëm me kometën, i cili përmban elementët themelorë të jetës, ujin, nitrogjenin, karbonin, oksigjenin dhe sulfurin.

Objekti u pikas pranë një xhuxhi të bardhë, rreth 170 vite dritë larg Tokës. Sipas shkencëtarëve ai është i ngjashëm me kometën e famshme Halley, por afërsisht 100 mijë herë më i madh dhe përmban më shumë ujë.

Video/"Vdekja" e kometës Kreuz e tërhequr nga Dielli

Postuar në 16 Shtator, 2015 22:56

Pamjet janë kapur nga NASA/ESA Solar/Heliospheric Observatory. Mendohet që kometa kamikaze është Kreuz.

Subscribe to RSS - kometa