koloni

Njerëzimi në hapësirë. Modele të kolonive njerëzore në kozmos, sugjeruar nga NASA në vitet '70

Postuar në 11 Nëntor, 2015 00:03

Në vitet ’70 NASA organizi disa shkolla verore për të eksperimentuar dizenjimin e kolonive hapësinore të së ardhmes. Dhe artistët prezantuan ilustrimet e tyre. Secili me madhësinë e një qyteti kalifornian, të vetëmjaftueshëm, me gravitet artificial, disa me klimë artificiale, ku njerëzit mund të jetonin gjithë jetën e tyre. U prezantuan tre tipe kryesore: rrethor, sferë dhe cilindrik. Më poshtë fotot që janë publikuar nga NASA: 

Subscribe to RSS - koloni