kokaina

Besa, Kanuni, kokaina - pallavrat e zakonshme që mbajnë në këmbë titujt për Mafien Shqiptare

Postuar në 13 Janar, 2019 14:44

Gazeta e njohur britanike “The Guardian” i është shtuar sot listës së pafundme të mediave që shkruajnë për të ashtuquajturën Mafia Shqiptare. Përmes një shkrimi ku nuk ka ndonjë të dhënë statistikore, ku përzihet emfatizimi i shqiptarëve të dhunshëm, ku dominon titulli bombastik “Mbretërit e kokainës”, ku venerohet pa dashje aftësia e shqiptarëve në trafik dhe në shpërndarje e ku patjetër që nuk mungojnë edhe klishetë e zakonshme të Besës dhe Kanunit, gazeta në fjalë përsërit litaninë e bezdishme të gënjeshtrës që quhet Mafia Shqiptare.

Jemi të parët në botë për drogën

Postuar në 24 Gusht, 2018 12:58

Materiali i mëposhtëm, përgatitur nga The Economist, vlerëson se 2.5% e poopullsisë së Shqipërisë përdor kokainën, duke dalë kështu në vend të parë në botë.

Versioni i fundit për kokainën e Durrësit: Nuk mbaj mend mirë çfarë kam thënë

Postuar në 28 Mars, 2018 18:09

Në krye të betejës politike për të mbrojtur versionin se droga e Maminasit ishte vetëm operacion i policisë shqiptare, kryeministri Rama tani konfirmon të kundërtën. Në skenë kanë dalë italianët, jo nga raportimet në media, por nga  goja e vetë kryeministrit.

Me dashje apo pa dashje, në një intervistë për Die Welt, kreu i qeverisë shqiptare tha se operacioni ishte në bashkëpunim me policinë italiane, e cila mësa duket i ka bërë një konçesion palës shqiptare, duke mos raportuar asgjë lidhur me këtë operacion. 

Trashet gënjeshtra e kryeministrit për kokainën në Durrës

Postuar në 05 Mars, 2018 10:59

Dyshimeve se kokaina e kapur në Durrës ishte rezultat i bashkëpunimit me agjencitë e huaja dhe jo një operacion i pavarur i policisë shqiptare i shtohet një provë e fortë. Ministri i Mbrojtjes i Kolumbise, Luis Carlos Villegas teksa ka qene duke folur gjate vizites ne bazën e Forcave Speciale të Policisë Kombëtare, ka permendur mes te tjerash operacionin e madh te finalizuar ne Shqiperi, ku sipas tij 613 kg kokaine e ardhur nga Kolumbia u kapën sajë një operacioni të mirëkordinuar ndërkombëtar.

Kokaina dhe Dafina, ERTV opozitari i lajmit të fundit

Postuar në 02 Mars, 2018 21:36

Kapja e 613 kilogramëve kokainë në Portin e Durrësit ka shumë pikëpyetje. Kryeministri po angazhon çdo mjet për ta paraqitur këtë operacion si një histori suksesi të policisë shqiptare. Nga ana tjetër ambasada amerikane i bëri një lexim jo shumë entuziast operacionit të Durrësit, duke e parë kapjen e një sasie kaq të madhe droge si një tregues i rritjes së trafikut të drogës.

Frojdi, i fiksuar pas seksit dhe i varur nga kokaina

Postuar në 04 Nëntor, 2017 11:54

Zberthimin e plotë të "babait" të psikoanalizës së Sigmund Frojd ka tentuar studiuesi amerikan, Frederick Krous në librin e tij, "Frojd: Krijimi i një iluzioni".

Krous, në librin e tij me 746 faqe e portretizon me detaje Frojdin si një "tregtar emocionesh".  Frojdi  ka pranuar se shumica e klientëve të tij kanë qenë në trajtim dhe se ai i shikonte ata si mostra laboratorike.

Brazil, arrestohet pas 30 vitesh në kërkim, njeriu kryesor i trafikut të kokainës

Postuar në 03 Korrik, 2017 09:25

30 vjet në arratisje. Luiz Carlos da Rocha, një nga njerëzit kryesorë të trafikut të kokainës në Brazil dhe në Amerikën e Jugut, është arrestuar. Policia arriti ta identifikonte pasi depërtoi në bandën e tij. Rocha jetontë si fermer dhe kishte kryer operacion plastik për të mos u njohur. Pasuria e tij vlerësohet në rreth 100 milionë dollarë. 

Mjekët paralajmërojnë: Pasoja të tmerrshme nga kokaina (KUJDES NGA FOTOT)

Postuar në 21 Shtator, 2015 21:29

Dihen anët negative të konsumit të kokainës, por mjekët po paralajmërojnë se tani përdoruesve i kanosen dhe rreziqe të tjera.

Rasti konkret janë këna pacientë të cilët e konsumojnë rregullisht, e si përfundim i është mpiksur gjaku në vende të ndryshme të trupit, si fytyrë, pas veshit etj.

Subscribe to RSS - kokaina