koha ditore

Dështim frustrues i presidencës gjermane të BE-së

Postuar në 21 Dhjetor, 2020 11:53

 

Dilemat e “miqve ndërkombëtarë”: Si ta ndihmojmë Kosovën e jo politikanët?

Postuar në 24 Gusht, 2020 14:05

 

Kosova duhet të shkojë në zgjedhje, edhe pse nuk i konvenojnë askujt

Postuar në 25 Maj, 2020 15:36

 

Rrëzimi i qeverisë Kurti dogji kredibilitetin e SHBA

Postuar në 03 Prill, 2020 14:20

 

Me botën e shpërqendruar nga përkeqësimi i pandemisë së koronavirusit, Shtetet e Bashkuara të Amerikës e përshpejtuan javën e kaluar rënien e një Qeverie popullore dhe premtuese reformiste në shtetin mbase më pro-amerikan në botë, Kosovë. Dëmi që i është shkaktuar kredibilitetit amerikan dhe autoritetit moral në Kosovë, kudo përgjatë Ballkanit, dhe në relacionin me Gjermaninë dhe Francën, ka qenë masiv.

Rrëzimi i qeverisë në Kosovë, akt i mjerueshëm*

Postuar në 30 Mars, 2020 20:45

T’i sqarojmë dy gjëra: E para është se në Kosovë është krijuar një koalicion i ri i partive politike, gjithëpërfshirës, i orientuar kundër Lëvizjes Vetëvendosje, dhe arritën ta votonin rënien e Qeverisë. E dyta është se shumica e madhe e miqve të Kosovës ishin kundër rrëzimit të kësaj qeverie në këtë kohë, edhe pse nuk favorizojnë një parti apo tjetrën, dhe se përsëritën do të punojnë me secilën qeveri të cilën e zgjedh populli i Kosovës.

Një njeri, një politikë e jashtme

Postuar në 26 Shkurt, 2020 10:14

Gazeta e Kosovës “Koha Ditore” shkruan sot për një çarje në politikën e jashtme të vendit. Ajo referon një letër të kryeministrit Albin Kurt, drejtuar presidentit Hashim Thaçi përmes së cilës i kërkon koordinim në çështjet e politikës së jashtme. Presidenti nuk ka kthyer përgjigje edhe pas tri javësh duke bërë të qartë se në këtë temë ai nuk ka ndërmend të kushtëzohet nga qeveria. 

Pajtimi i brendshëm - i domosdoshëm në rrugën evropiane për Shqipërinë

Postuar në 12 Shkurt, 2020 16:04

 

Javën e shkuar isha në Tiranë me ftesë të Zyrës së presidentit të Parlamentit Evropian, David Sassoli, së bashku me kolegë nga portali “Politico”, gazeta gjermane “Die Welt” dhe ajo italiane “La Republika”. 

Takimet e shqiptarëve për të mirën e shqiptarëve

Postuar në 05 Janar, 2020 15:08

Pasi e refuzoi tri herë me radhë ftesën e presidentit Hashim Thaçi, lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, ka vendosur ta caktojë vetë datën për takimin në të cilin do të flitet për mandatarin e qeverisë së ardhshme. 6 janari i propozuar nga Vetëvendosja, duket të jetë në rregull edhe për presidentin, pasi i njëjti përmes një shkrese zyrtare i është përgjigjur pozitivisht ofertës për takim. Takimet mes të dyve nuk janë të shpeshta e as të zakonshme. Të njëjtit prej vitesh kanë hedhur akuza prej më të ndryshmeve kundrejt njëri-tjetrit.

Modeli unik i Minishengenit, bashkëjetesë pa u zgjidhur konflikti*

Postuar në 27 Dhjetor, 2019 09:52

 

Ndërsa po synohet të rrënohen barrierat mes Shqipërisë dhe katër vendeve të Ballkanit Perëndimor, po ngrihen barrierat mes Shqipërisë dhe Kosovës.

Kështu duket rezultati i deritanishëm i iniciativës mini-Shengen. Së fundmi, në Tiranë javën e kaluar u nënshkruan marrëveshje mes krerëve të Shqipërisë, Serbisë, Maqedonisë Veriore, Malit të Zi (në nivel krerësh shtetesh a qeverish) dhe Bosnjë-Hercegovinës me synim heqje barrierash në qarkullim mallrash e njerëzish më 2020-n.

Takime po me liderët e Serbisë, por me dinjitet

Postuar në 26 Dhjetor, 2019 12:32

 

Pages

Subscribe to RSS - koha ditore