Kodi i Punës

"Promemoria" e lugës bosh

Postuar në 01 Prill, 2020 14:57

Zv. kryeministri Erjon Braçe paralajmëron sot biznesin e madh që të mos largojë njerëzit nga puna sepse sipas tij Kodi i Punës mbron këta të fundit. Përmes një postimi në Facebook, Braçe citon ndër të tjera:

Kodi i punës është i tillë:

Unë jam në punë, por nuk kam firmosur kontratë pune, pagën e tërheq në bankë. Pra, Unë jam në punë dhe kam firmosur kontratë pune pa afat. Pronari mund të më largojë nga puna, sepse nuk ka para (Neni 144, Pika 3) por duhet:

Qeveria ndryshim absurd në Kodin e Punës: Edhe po fitove gjyqin nuk rikthehesh më në detyrë

Postuar në 15 Shtator, 2015 08:28

Edhe po fitove gjyqin nuk rikthehesh më në detyrë. Kjo është gjithë thelbi i ndryshimit nw Kodin e Ri të punës.  Punonjësit e administratës publike që nuk gëzojnë statusin e nëpunësit civil, në rast se do të hiqen padrejtësisht nga puna dhe gjykata do t’u jap të drejtë, do të mund të fitojnë vetëm 1 vit pagë, por jo rikthimin në vendin e punës. Por në administratën publike janë një sërë funksionesh që quhen “punonjës të shërbimit”, si mësuesit, infermierët, policët, ushtarakët dhe sanitarët që preken, nëse kjo mbrojtje ligjore do të hiqet.

Subscribe to RSS - Kodi i Punës