koash

Shën Skënderbeu, Shën Theofani dhe Shën Anastasi

Postuar në 18 Shtator, 2019 14:42

Gazeta “Koha Jonë” publikonte dje në faqen e vet online një shkrim të Nikolla Barkajt që prezantohet si gazetar i radio “Ngjallja”, media kjo e Kishës Autoqefaqe Orthodhokse të Shqipërisë. Shkrimi në fjalë titullohet: Shenjtorët shqiptarë, Skënderbeu, Fan Noli dhe Kryepiskopi Anastas dhe siç mund të merret me mend ai mëton të ndërtojë trininë e shenjtorëve të Kishës Orthodhokse Shqiptare sipas një leximi që duhet parë si zyrtar i KOASH-it.

Janullatos: E logjikshme që pasardhësi im të jetë shqiptar

Postuar në 22 Dhjetor, 2017 18:25

Kryepeshkopi i Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë, Anastas Janullatos, thotë se pasardhësi i tij inë krye të kishës do të jetë shqiptar. Në një intervistë për tv Sky me gazetarin Alexis Papachelas, ai është pyetur për këtë çështje dhe ka shprehur qartë pikëpamjen e tij.

Kisha Orthodhokse Autoqefale inauguron HEC-in Rapuni 3&4 në Elbasan

Postuar në 02 Gusht, 2016 18:36

Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë ka përuruar sot një vepër energjetike që është realizuar me investimin e saj. Hidrocentrali Rapuni 3&4 në Elbasan, i cili ka fuqi Fuqia e instaluar 9,9 MW dhe një prodhim vjetor 42,94 GWh e të ardhurat e të cilit do të përdoren për KOASH. Në ceremoni ka marrë pjesë edhe Kryepeshkoi Anastas Janullatos, që siç informon Zyra e Shtypit e KOASH, ka qenë iniciator i veprës.

Reagon Kisha Orthodhokse e Shqipërisë: Kryeministrin e kanë keqinformuar

Postuar në 16 Tetor, 2015 17:17

Kisha Orthodhokse Autoqefale ka reaguar sot ndaj disa deklaratave të kryeministrit Edi Rama në interpelancën e djeshme me Vangjel Dulen. KOASH hedh poshtë si të pavërteta pretendimet e kryeministrit se në dy vitet e fundit nuk është restauruar prej saj asnjë kishë.

Prof. Altimari: “Kisha e Shën Thanasit, monument kulture për arbëreshët...Ne arbëreshët nuk shitemi për 30 aspra si ca e ca”

Postuar në 29 Gusht, 2015 17:01

Në vend të Kishës së Shën Thanasit, duket se do të ndërtohet një kishë, ose monument tjetër që përkutjon lidhjet shqiptaro-arbëreshe. Në muajin nëntor madje, do të mbahet edhe një Kuvend shkencor, synon, siç thotë profesori arbëresh, Francesco Altimari në një intervistë për gazetën “Shekulli”, “për ta rindërtuar më në fund bashkërisht një histori objektive dhe shkencore të kompleksitetit të Himarës, të këtij djepi të rëndësishëm kulturor dhe arsimor që meriton një vëmendje të posaçme larg shablloneve nacionale dhe fetare, larg kulisave politiko- kishtare dhe manipulatorëve të çdo lloji”.

Subscribe to RSS - koash