klima

200 shtete miratojnë manualin për Klimën

Postuar në 16 Dhjetor, 2018 13:07

Bashkësia ndërkombëtare aprovoi manualin që do t'i japë jetë marrëveshjes së Parisit për klimën, por pa objektiva më ambicioze për veprim të shpejtë kundër ngrohjes globale, pavarësisht alarmit se jeta në Tokë kërcënohet nga fatkeqësi.

Rregullat Zbatuese të Marrëveshjes së Parisit ishin objekt i një pune trevjeçare që u diskutua në 14 ditët e fundit në Katovicë të Polonisë. Ato përmblidhen në një tekst prej njëqind faqesh që përcakton se si duhet të zbatohet nga vendi, duke ofruar njëfarë fleksibiliteti për vendet në zhvillim.

Fundi i qytetërimit është në horizont

Postuar në 04 Dhjetor, 2018 00:14

Rënia e civilizimit dhe e botës natyrore është në horizont, ka thënë në Samitin e OKB-së për ndryshimin e klimës në Poloni ambientalisti David Attenborough.

Ai u zgjodh për të përfaqësuar njerëzit e botës në adresimin e delegatëve të pothuajse 200 vendeve që janë në Katowice për të negociuar se si të kthehen premtimet e bëra në në realitet në marrëveshjen e klimës së Parisit 2015.

Raporti i OKB-së: Masa radikale, ose planeti përballet me katastrofa klimaterike në vitin 2030

Postuar në 08 Tetor, 2018 14:03

Një raport i përpiluar nga Paneli Ndërqeveritar mbi Ndryshimet Klimaterike në OKB, paralajmëron për zhvillime dramatike në shkallë globale të cilat ngjajnë të jenë të afërta.

1002 netë/Gjenerali iranian: Izraeli po na vjedh retë dhe dëborën

Postuar në 03 Korrik, 2018 14:22

Armiqësia e egër mes Iranit dhe Izraelit ka nxitur akuza absurde që shkojnë nga ato për qenien e Iranit si kërcënimi kryesor për paqen në botë e deri tek një më e fundit, e ardhur nga një përfaqësues iranian, sipas të cilit Izraeli po i vjedh Iranit retë dhe borën me synim që ta çojë në rrënim për shkak të thatësirës.

Gjenerali Gholam Reza Jalali, kreu I Mbrojtjes Civile të Iranit është shprehur në një konferencë për shtyp se ka prova sipas të cilave Izraeli po kufizon rënien e shiut mbi hapësirën iraniane.

Macron, thirrje anti - Trump drejtuar shkencëtarëve amerikanë: Franca është kombi juaj

Postuar në 10 Maj, 2017 12:08

Moti ekstrem në pranverë dhe në verë, njeriu ndikon për herë të parë klimën e planetit

Postuar në 28 Mars, 2017 09:46

Ndikimi i veprimtarisë njerëzore në ndryshimin e klimës mund të ketë nisur të japë efekte të jashtëzakonshme mbi motin dhe ndarjen stinore. “The Washington Post” raporton për një studim të fundit që krediton me gjetje të reja një ide që është konsideruar eksplozive: sipas saj, ngrohja e planetetit nuk sjell vetëm rritjen e valëve të ngrohta apo vëllimin e reshjeve, ajo ndryshon gjithashtu rrjedhën e motit. Ku supozim mbështetet në hipotezën se ndryshimi i klimës çon në ndryshim të modeleve të lëvizjes së ajrit në shkallë planetare duke provokuar një mot statik, pa dallime stinore.

Dossier/Zbulohen në arkiva planet e sovjetikëve për ndryshimin e klimës në Arktik

Postuar në 26 Mars, 2017 10:36

Kërkuesit kanë zbuluar në arkivën e Sant Petersburgut në Rusi disa projekte të panjohura më parë/sekrete dhe të pa vëna në zbatim nga shkencëtarët sovjetikë. Projektet kishin për synim ndryshimin e klimës në zonat e pamata të BS-së në Arktik dhe në Lindjen e Largët sovjetike. Si gjetje inxhinierike ishte menduar devijimi i lumenjve Amur dhe Ob dhe në projektet e gjetura në Arkivën e Gosplan, devijimi i rrjedhës së lumenjve shpresohej se do të zbuste klimën e këtyre rajoneve.

“Me mik” deri në OKB. Ndryshohet raporti për ndryshimet e klimës. Fshihet emri i Australisë “për të mos dëmtuar turizmin”

Postuar në 02 Gusht, 2016 21:03

Gazeta e njohur britanike “The Guardian” raporton për një skandal në publikimin e dokumenteve zyrtare nga Organizata e Kombeve të Bashkuara, e cila ka fshirë nga një raport për ndrushimet klimaterike dhe sitet që janë trashëgimi botërore, Australinë. Sipas gazetës në një version të hershëm të raportit, hartuar nga UNESCO dhe programi i OKB-së për mjedisin, UNEP, Australia përmendej, pasi ky kontinent është i pasur me site që janë trashëgimi botërore  e që janë prekur nga ndryshimet e klimës.

Bie ndjeshëm indeksi i besimit të Dhomës Amerikane të Tregëtisë, problemi kryesor marrëdhëniet me administratën doganore e tatimore

Postuar në 01 Qershor, 2016 14:38

Më shumë se 65% e anëtarëve të Dhomës Amerikane e kanë perceptuar klimën e biznesit në Shqipëri si të pafavorshme, ose shumë të pafavorshme, 5.2% e kanë konsideruar klimën si pozitive dhe 29.1% si neutral. Indeksi mat elementët e rëndësishëm të tilla si politikat e qeverisë, nivelin e taksave, korrupsionin, informalitetin, zbatimin e ligjit dhe gjithashtu elementë lidhur me performancën e bizneseve dhe ekonomisë shqiptare.

Amerikanët 'pasojnë' gjermanët: Klimë e keqe biznesi në Shqipëri

Postuar në 13 Prill, 2016 16:49

Pas vërejtjeve të Dhomës Gjermane të Tregëtisë edhe Dhoma Amerikane e Tregëtisë ka përsëritur thuajse të njëjtën gjë. Presidenti i saj, Marc Crowford, ka deklaruar sot se ikja e kompanive të naftës që operojnë në Shqipëri, disa prej të cilave po shesin kontratat, nuk ka të bëjë me çmimet e ulëta, por me klimën e keqe të biznesit që është krijuar nga sjellja e autoriteteve dhe e Albpetrolit.

Pages

Subscribe to RSS - klima