Kissinger

Kissinger: Biden dhe Xi Jingping duhet të bashkëpunojnë që të shmangin luftën

Postuar në 17 Nëntor, 2020 12:50

Nuk ka kohë për të humbur, në mënyrë që të shmanget një përplasje mes SHBA-ve dhe Kinës. Henry Kissinger, arkitekti i madh i gjeopolitikës i cili në 1972 bëri bashkë Richard Nixon në Mao Ce Dunin në Qytetin e Ndaluar, pas një negocimi të fshehtë, i sugjeron presidentit të zgjedhur të nisë punën për të rindërtuar linjat e komunikimit të prishura gjatë presidencës Trump, përndryshe kriza mund të çojë në konflikt të armatosur. Dr.

Kthimi në epokën e Kisingerit

Postuar në 14 Qershor, 2020 12:41

 

Kissinger paralajmëron "Fundin e Iluminizmit"

Postuar në 04 Qershor, 2018 10:05

Shoqëria njerëzore është e papërgatitur për shfaqjen dhe përhapjen e inteligjencës artificiale, paralajmëron Henry Kissinger. "I tmerrshmi" i politikës amerikane, i cili gjithmonë ka qenë i njohur për realizmin, në mos për cinizmin e tij, pavarësisht moshës së avancuar 95 vjeçare, e gjeti të dobishme të ndërhyjë në revistën amerikane "Atlantic", me artikullin me titull, "Fundi i Iluminizmit".

Kissinger: Rënia e Shtetit Islamik çon në një Perandori të Iranit

Postuar në 14 Gusht, 2017 10:46

Henry Kissinger, diplomat, ish-ministër dhe këshilltar për sigurinë kombëtare, i njohur edhe si arkitekti i politikës së jashtme në periudhën 1969-1977, ka ndjekur me shqetëism zhvillimet në Lindjen e Mesme, luftën e forcave aleate dhe disfatën e Shteti Islamik. Dhe ajo çfarë e shqetëson më shumë është rënia e shumëlakmuar e të vetë-vetëquajturit "Kalifati Islamik", që sipas tij do të krijonte premisat  për forcimin e një "perandorie radikale Iranit" dhe zgjerimin e territoreve të Teheranit.

Spekullime për “Planin Kissinger”: Njohje e aneksimit të Krimesë dhe largim i Rusisë nga Ukraina Lindore

Postuar në 29 Dhjetor, 2016 16:24

Mediat e ndryshme në Perëndim po referojnë një raport të publikuar nga tabloidi gjerman “Der Bild” sipas të cilit Henry Kissinger, diplomat i vjetër dhe ish-sekretari amerikan i Departamentit të Shtetit, po ndërmjetëson mes Donald Trump dhe Vladimir Putin. Gazeta gjermane shkruan se Kissinger synon të shmangë një rivalitet të ri strategjik si ai i Luftës së Ftohtë duke sugjeruar lëshime reciproke. Nuk ka një dokument zyrtar mbi këto zhvillime, por në dy dalje të kohëve të fundit, Kissinger ka apeluar që Trump të gjykohet mbi politikat jo mbi spektaktlin elektoral.

Trump është një përvojë që kombet e tjera nuk e kanë njohur

Postuar në 19 Dhjetor, 2016 15:11

Donald Trump. Fjala dhe emri më i përdorur në botë këto muaj. Të paktën sa i përket politikës. Stili krejt tjetër, shpërthimet anti-protokollare, emërimet në detyra kyçe, telefonatat me kreun e Tajvanit, ideja e vendosjes së selisë diplomatike të SHBA-së në Izrael në Jeruzalem, këto dhe të tjera kanë pështjelluar shumëkënd. Sot Trump kalon edhe provën e fundit që është Kolegji Elektoral në ndryshimin e vendimmarrjes së të cilit janë projektuar disa shpresa. Por këto duken të kota.

Kissinger: Trump nuk ka precedentë, por debati duhet përqendruar mbi politikat jo retorikën e fushatës

Postuar në 12 Dhjetor, 2016 15:56

Ish-Sekretari i Shtetit, Henry Kissinger, deklaroi gjatë një fjale në universitetin e Oslos se paragjykimi mbi Donald Trump dëmton analizën objektive dhe nxit keqkuptimet. Ai ka bërë thirrje që debate të përqendrohet mbi politikat amerikane, e jo mbi retorikën e fushatës elektorale. Duke pranuar se një njeri si Donald Trump nuk ka precedentë në historinë politike moderne amerikane, Kissinger apeloi që “administratës së re i duhet dhënë një shans që të vërë në jetë vizionin e vet".

Kissinger mendon se SHBA duhet të vendosë për rolin e saj në Lindjen e Mesme

Postuar në 17 Tetor, 2015 11:14

“Situata aktuale është shenja e fundit e dezintegrimit amerikan në vendosjen e rregullit në Lindjen e Mesme, i prishur që nga lufta e vitit 1973”, shkruan në një opinion të tijin ish-sekretari i Departamentit amerikan të Shtetit, Henry Kissinger botuar në gazetën “Wall Street Journal”. “Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë nevojë për një strategji të re dhe për prioritetet të tjera në këtë pjesë të botës”, theksoi ai. “Uashingtoni duhet të vendosë për rolin që duhet të luajë në shekullin XXI dhe padyshim që Lindja e Mesme do të jetë prova jonë e parë dhe ndoshta më e vështirë.

Subscribe to RSS - Kissinger