kisha orthodhokse

Nuk mund të ketë as Serbi të Madhe, as Shqipëri të Madhe. Do të jetë vetëm një Tragjedi e Madhe

Postuar në 28 Janar, 2020 13:24

Presidenti malazez Milo Gjukanoviç ka deklaruar gjatë një takimi me strukturat e Partisë Socialiste Demokratike në Tivar se ajo që po ndodh së fundmi ligjin për lirinë fetare është abuzim dhe synon rrëzimin e shtetit.

Ne kemi një synim të qartë, sigurimin e zbatimit të pakushtëzuar të dispozitave kushtetuese që parashikojnë ndarjen e Kishës nga shteti dhe garanton lirinë e besimit. Ligji është një zgjidhje legale që është përgatitur me kujdes për më shumë se katër vjet me seanca dëgjimore

tha ai.

Sinodi i Shenjtë zgjedh Mitropolitin e Bursës në krye të Kishës Orthodhokse të Amerikës

Postuar në 11 Maj, 2019 11:41

Mitropoliti i Bursës, Elpidoforos është zgjedhur kryepeshkop i Arkdioqezës së Amerikës përmes një vendimi të marrë nga Sinodi i Shenjtë i Patriarkanës Ekumenike në Stamboll. Ai zëvendëson në këtë detyrë Kryepeshkopin Demetrios që dha dorëheqjen këtë muaj për shkak të moshës së shkuar dhe gjendjes shëndetësore.

Kisha Orthodhokse Ruse provokon debate: Likujdimi i Romanovëve, përmes një vrasjeje rituale

Postuar në 30 Nëntor, 2017 23:52

Romanovët rikthehen sërish në qendër të debateve në Rusi duke implikuar emoçione negative ndaj hebrejve. Kësaj radhe është një teori e një peshkopi, ajo që ka provokuar debate. Sipas kësaj teorie, që pretendohet se bazohet mbi dy hetime të pavarura, njëri i drejtuar nga Kisha Orthodhokse Ruse, familja Romanov u likujdua përmes një vrasjeje rituale, ose vrasje që kryhet si sakrifiçë. Kjo është akuzë që nënkupton një zakon që I atribuohej në Mesjetë hebrejve që vijnë sërish në vëmendje.

Kush po i blen pronat e Kishës Orthodhokse në Izrael?

Postuar në 27 Tetor, 2017 00:49

Gazeta izraelite “Haaretz” ka disa ditë që shkruan për një zhvillim që prek Kishën Orthodhokse në Jeruzalem dhe Patriarkun e saj, Theofil III.  Ai është vënë në qendër të vëmendjes për shitjen e sipërfaqeve të mëdha pronash të Kishës për një çmim shumë të ulët dhe ndaj blerësve anonimë që janë të regjistruar në parajsat fiskale.

Përplasje mes Kishës Orthodhokse dhe shtetit për meshën katolike ne Labovë

Postuar në 21 Tetor, 2017 21:30

Kisha Orthodhokse ka reaguar ashpër ndaj një niciative të Institutit të Monumenteve të Kulturës  për të mbajtur një meshë drejtuar nga klerikë katolikë me në Kishën e Labovës së Kryqit.  Në reagimin e saj thuhet se kjo iniciativë është në shkelje të ligjit për përdorimin e objekteve të kultit, duke nënvizuar në këtë ngjarje ishte e pranishme drejtoresha e Institutit të Monumenteve të Kulturës Arta Dollani dhe persona të tjerë, ndërkohë që ende vazhdojnë të kryhen punime plotësuese për restaurimin e këtij monumenti.

Kisha Orthodhokse: Na ktheni objektet e kultit që na përkasin. Po shfrytëzohen për dasma dhe ceremoni

Postuar në 16 Mars, 2016 12:59

Asambleja kleriko-laike e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë ka kërkuar përmes një deklarate që objektet e kultit që i përkasin t’i kthehen në administrim kishës. Shkak për këtë mesazh është jo vetëm ligji që ia njeh KOASh-it këtë të drejtë, por edhe shfrytëzimi i mjediseve të objekteve në fjalë për aktiviteteve që siç thuhet në deklaratë fyejnë ndjenjat e besimtarëve.

Subscribe to RSS - kisha orthodhokse