kisha e shen prokopit

Një precedent për Teatrin/Marrja e Kishës së Shën Prokopit

Postuar në 08 Korrik, 2018 12:48

Kthimi i kishës ishte motivi i manifestimit të madh të datës 14 mars 1994, që nisi udhën nga kisha e "Ungjillëzimit" për në kishën e "Shën Prokopit", e cila vazhdonte të ishte restorant. Menjëherë pas liturgjisë hyjnore, të rinjtë ortodoksë me ikona ndër duar të paraprirë nga kryqi, të cilin e mbante Kristi Çuko, me mbështetjen e qindra besimtarëve u ndeshën me policinë në përpjekje për të futur kryqin në kishë, e cila vazhdonte të përdhosej duke qenë vend dëfrimi.

"Do ta rikonstruktoj unë". Kisha: Projekti dhe paratë janë vetëm tonat

Postuar në 09 Prill, 2018 13:13

Kisha e Shën Prokopit pritet të fillojë së shpejti kthimin në identitet. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj e lançoi projektin si punë të përbashkët të Bashkisë me kishën, por, e vërteta, në fakt duket të jetë ndryshe. Kontributi i Bashkisë nuk është asgjë më tepër, por vetëm leja për rikonstruksionin. Kjo bëhet e ditur në një prononcim të At Ilia Maznikut për TvT, përgjegjës për Kishën, të cilën sot Erjon Veliaj pretendon se po ua dhuron besimtarëve.

Subscribe to RSS - kisha e shen prokopit