keshtjella

Vetëzbulimi si kryeheroi i “Kështjellës”

Postuar në 03 Tetor, 2020 19:13

 

Shumica në pushtet ka nisur të asimilojë idenë se një mandat i tretë është shumë i mundshëm. Ideja në fjalë është hedhur në fillim nga kryeministri aktual që ka ende llogari për të rregulluar me firmat e veta dhe siç mund të merret me mend dhe të kuptohet, ajo nuk lidhet me realizimin e ndonjë vizioni apo projekti. Jo. Ajo është grepi rekrutues dhe korruptues i një grupimi ekonomik me militantë nga pas të cilëve u është rigjallëruar shpresa se do të vijojnë ta shtyjnë kështu si dollibashët e një dasme që e paguajmë ne. 

200 kërkesa për ta kthyer kështjellën e Ali Pashës në Palermo, në bar ose lokal

Postuar në 24 Shkurt, 2019 12:29

Arkeologu Neritan Ceka ka dhënë një intervistë për gazetën “shqiptarja.com” përmes së cilës hedh idenë e një muzeu arkeologjik nënujor në Port Palermo. Ceka vëren se ka një indiferencë të plotë nga ana e qeverisë duke shtuar disa akuza për ministren e Kulturës që iku, Mirela Kumbaro, e apasionuar pas tenderave.

Kështjella me hallvën e Kadaresë

Postuar në 03 Nëntor, 2015 14:11

Në restaurimin postkomunist të romanit KështjellaIsmail Kadare e thellon më tej hendekun e dikotomisë Ne/Ata, duke vijuar e sidomos përpunuar gjurmët e versionit të parë mbi tematikën etiko-fetare.

Të shkatërrohet trashëgimia kulturore

Postuar në 26 Shtator, 2015 22:19

 

Subscribe to RSS - keshtjella