KESH

HEC i Skavicës do të ndërtohet nga shteti?

Postuar në 01 Shkurt, 2019 17:13

Tv Klan raporton sot se hidrocentrali i Skavicës do të ndërtohet me para publike nga Korporata Energjetike Shqiptare. HEC-i në fjalë do të shërbejë për konsumatorët fundorë dhe do të ndahet në dy njësi: Katundi i Ri dhe Skavica. Projekti ka nisur që në vitet ’70 dhe i shtohet heceve të tjerë në kaskadën e Drinit, Fierza, Komani dhe Vau i Dejës. 

TEC Vlora në rrugën e ARMO-s?

Postuar në 03 Prill, 2018 18:39

Nisi të ndërtohej në vitin 2007, përfundoi në vitin 2011, kushtoi 130 milionë euro dhe nuk u vu për asnjë ditë në punë.

Kjo është me pak fjalë historia e Termocentralit të Vlorës, një vepër e kushtueshme, e projektuar për të krijuar burime alternative energjetike, por që mbetet një stok jofunksional për shkak të një garancie bankare që shkon në 4 800 000 euro.

Situata juridike dhe gjyqësore e tij është një shfaqje absurde, ku dalin në dritë një sërë institucionesh që veprojnë ose nuk veprojnë, që veprojnë keq, apo edhe që luajnë lojëra interesash të paqarta.

Çmimi i energjisë nuk pritet të ndryshojë

Postuar në 16 Dhjetor, 2017 20:17

Këshilli i Ministrave ka miratuar në datën 8 dhjetor të këtij viti një vendim  ku shprehet qartë se miratimi i programeve ekonomike dhe çmimeve për kompanitë e tregut energjetik, duhet të marrin parasysh impaktin që do të ketë në çmimin final të konsumatorëve. Në këtë rast, ligji i ri për sektorin e energjisë elektrike, i lejonte korporatës elektroenergjitke që të vendoste çmimin me të cilin ia shet OSHEE energjinë për furnizimin e klientëve të saj të ishte sipas kostos reale të prodhimit, duke u përjashtuar nga tregu i rregulluar.

Çela nuk paguan borxhet ndaj KESH-it, tatimet bllokojnë Korporatën

Postuar në 03 Nëntor, 2017 21:13

Tatimet kanë bllokuar të gjitha llogaritë e KESH që prej datës 31 tetor. Drejtoria e tatimpaguesve të mëdhenj ka dërguar në të 16 bankat shqipatre ku kërkon bllokimin e të gjitha parave të KESH dhe vjeljen e detyrimit 1.87 miliard lekë ose 1.8 milion dollarë. Në shkresën dërguar bankave, tatimet kërkojnë kalimin e kësaj shume brenda 3 ditëve.

KESH humbet gjyqin me HEC-et e vegjël, kthen mbrapsht 6.2 mln euro

Postuar në 28 Gusht, 2017 18:20

Një sagë e gjatë seancash gjyqësore ka përfunduar në favor të prodhuesve të vegjël të energjisë, të cilëve KESH do të duhet t’u paguajë mbi 6 milionë euro nga një vendim jo i argumentuar mirë i ERE-së. Prodhuesit e vegjël të energjisë kanë fituar një çështje në Gjykatën e Lartë kundër vendimit të Entit Rregullator të Energjisë  për rregullimin e çmimit me ulje për periudhën rregullatore 2012-2014.

Sistemi energjetik i mbytur në borxhe, arkëtimet e OSHEE nuk mjaftojnë

Postuar në 07 Shkurt, 2017 09:33

Sistemi energjetik mbetet ende vulnerabël në drejtim të garantimit të cilësisë dhe kostos së shërbimeve ndaj qytetarëve. Kontrolli i Lartë i Shtetit konstaton se  “sistemi energjetik gjendet prej kohësh në një krizë financiare të trashëguar nga periudhat e mëparshme. Ai ka një mungesë të theksuar efiçense, si rezultat i detyrimeve të akumuluara midis shoqërive publike të sektorit dhe kredive të shumta të marra për përballimin e kësaj krize”.

Reforma e energjisë? KESH, 50 milionë euro humbje për vitin 2015. OSHEE shet me 9.5 lekë, kostoja arrin në 11.2 lekë!!!

Postuar në 29 Tetor, 2016 15:44

Korporata Energjetike Shqiptare humbi 50 milionë euro nga blerja e energjisë tek operatorët privatë. Ky fakt është konstatuar nga Kontrolli i Lartë i Shtetit, sipas të cilit humbja ka ardhur si pasojë e diferencave mes çmimit të blerjes dhe atij të shitjes.

Autoriteti i Konkurencës: Të ulet çmimi i energjisë elektrike. Enti Rregullator: Nuk është ende koha

Postuar në 05 Tetor, 2016 16:04

Autoriteti i Konkurencës kërkon uljen e çmimit të energjisë elektrike. Sipas këtij autoriteti, kërkesa vjen si pasojë e marrëveshjes mes KESH dhe OSHEE “për të blerë energjinë e tepruar nga KESH direkt, pa ia shitur njëherë operatorëve privatë dhe më pas ata OSHEE-së”.

Praktikat e pazakonshme të OSHEE-së dhe një Ent Rregullator që ngre supet

Postuar në 23 Shkurt, 2016 16:07

Drejtuesja e Autoritetit të Konkurencës, Lindita Lati ka përsëritur sot kërkesën që Operatori i Shpërndarjes së Energjisë, t’i japë fund praktikës së deritanishme të tenderave të energjisë. Kjo praktikë qëndron jashtë ligjit për prokurimet dhe ndjek këtë logjikë: OSHEE merr fillimisht ofertat nga tregtarët privatë dhe pas tenderit hyn në negociata individuale me secilin prej tyre. Diçka krejt origjinale, por që ka sjellë ankesa nga tregëtarët.

Skavica të ndërtohet nga KESH – varianti më i preferuar nga qeveria

Postuar në 04 Shkurt, 2016 15:05

Një studim i vitit 2009 i kompanisë franceze “Sogrea” mbi potencialin e shfrytëzimit të Drinit të Zi, është shtruar sot për diskutim nga Ministria e Energjetikës me përfaqësues nga Banka Botërore, Banka gjermane KfW, SECO, GIZ, EBRD, Bashkimi Evropian, Koperacioni Italian dhe UNDP. Në këtë studim parashikohen disa skema për ndërtimin e veprave të reja energjetike: Skema e parë parashikon ndërtimin e vetëm një hidrocentrali “Skavica 441”, me kosto 662.4 milionë euro, prodhim vjetor 768 GWh, për një fuqi të instaluar 193MW.

Pages

Subscribe to RSS - KESH